Geen twee maar drie dagen muziek in concertzaal ’t Mosterdzaadje in Santpoort-Noord

Het Carminis Consort.© Foto pr

Mitzie Meijerhof
Santpoort-Noord

Violist Gerard Spronk speelt vrijdag, een Jazz Trio op zaterdag en zondag is er Oude Muziek te beluisteren in ’t Mosterdzaadje in Santpoort-Noord.

Ondanks dat Paula Blom na 25 september meer mensen mag ontvangen, blijft het spannend. ,,Ook in oktober moeten mensen nog reserveren, omdat er al reserveringen waren gemaakt. Vanaf 25 september kunnen er meer mensen in de zaal. Wel op vertoon van een QR-code. Vanaf november is het reserveren dus niet meer nodig. De QR-code geeft behoorlijk wat stress bij de mensen merk ik. Vooral bij de doelgroep die er niet zo handig mee overweg kan. Het blijft daarom nog even spannend.’’

(Tekst gaat door onder de foto)

Gerard Spronk.© Foto pr

Viool

,,Op vrijdag 24 september om 20 uur speelt Gerard Spronk op zijn viool een soloprogramma. Uitgevoerd worden Biber, Bach, Auerbach, Spronk en Roukens. De eenzame tijd van de lockdown in de coronaperiode was voor deze begaafde violist een directe inspiratie voor het uitwerken van dit programma. Een concert vol contrasten: van reflectie en verstilling tot aan grote speelvreugde. Het afwisselende repertoire geeft een uniek inkijkje in de veelzijdigheid van de viool als solo-instrument’’, aldus Blom.

(Tekst gaat door onder de foto)

Trio Beremd van den Berg.© Foto pr

Jazzconcert

Jazzpianist Berend van den Berg komt met zijn trio op zaterdag 25 september om 15 uur in ’t Mosterdzaadje. ,,Behalve drummer Joost Kesselaar en contrabassist Eric Roobaard voegt David George zich erbij. Deze jazztrompettist uit Seattle is dan op concertreis in Nederland. Het is niet de eerste keer dat het Trio van Berend van den Berg hier optreedt. Hij is op verzoek van vele jazzliefhebbers weer terug.’’

Oude Muziek

Op zondag 26 september om 15 uur presenteert het Carminis Consort, hét ensemble voor Oude Muziek, het programma Wel & Wee. ,,Een programma over liefde, vreugde, inktzwarte melancholie en het feit dat die soms dicht tegen elkaar aanliggen in Engeland en Italië. Een paar componisten: Thomas Morley, Giovanni Coprario, Daniel en Henry Purcell, Frescobaldi en Monteverdi. Het Carminis Consort betaat uit Ineke Baksteen, sopraan, Margareth Iping – mezzo, Juun Voorhoeve – viola da gamba, barokgitaar en violone en klavecinist Tjalling Roosjen’’, zegt Blom.

Meer nieuws uit IJmond

Meest gelezen