Huizen Klimaatbewust in winkelcentra en op markt

Energiecoaches kunnen alles vertellen over hoe verantwoord om te gaan energie.

Energiecoaches kunnen alles vertellen over hoe verantwoord om te gaan energie.© Foto united photos/rob van wieringen

Alexander Poort
Huizen

Huizen Klimaatbewust geeft inwoners van Huizen gratis en vrijblijvend advies over energie - en daarmee geld - besparen. Iedereen die hier belangstelling voor heeft kan drie zaterdagen in oktober terecht bij de stand van Huizen Klimaatbewust.

Alle organisaties die in Huizen bezig zijn met energiebesparing staan tijdens deze drie zaterdagen klaar voor advies en informatie. Bezoekers van de stand krijgen een leuke attentie, waaronder een voucher voor 80 euro aan gratis energiebesparende producten. Dankzij de tuktuk van Versa Welzijn is de stand niet te missen.

De stand van Huizen Klimaatbewust staat op zaterdag 2 oktober in het Oude Dorp, voor de Oude Kerk, op 16 oktober in winkelcentrum Oostermeent en op 23 oktober in De Holleblok. De stand wordt bemenst door medewerkers van de gemeente Huizen, HuizenDuurzaam, Versa Welzijn, De Alliantie en (op 23 oktober) het Duurzaam Bouwloket.

Energiecoaches

Lokale energiecoöporatie HuizenDuurzaam wil inwoners helpen met het verduurzamen van hun woning. Bezoekers van de stand krijgen onder andere informatie over isolatie en kunnen meteen een gratis huisbezoek van een energiecoach aanvragen. Ook is het voor de echte enthousiastelingen mogelijk om zelf energiecoach te worden. Informatie over hoe dat moet en wat daarvoor nodig is, is ook te vinden bij de stand.

Opbouwwerker

Gemeente Huizen heeft sinds juni een opbouwwerker duurzaamheid van Versa Welzijn. Deze medewerker richt zich met name op huurders. Ook zij kunnen energie en dus geld besparen door bijvoorbeeld kleine aanpassingen te doen in het dagelijks leven én door gebruik te maken van de voucher voor kleine energiebesparende maatregelen. Hiervoor kan bijvoorbeeld de voucher worden gebruikt van 80 euro, die tijdens het bezoek aan de stand kan worden verkregen.

Duurzaam bouwloket

Op zaterdag 23 oktober sluit ook een adviseur van het Duurzaam Bouwloket aan in de stand. Duurzaam Bouwloket is het energieloket van de gemeente. Inwoners kunnen hier terecht voor gratis en onafhankelijk advies over energie besparende maatregelen, subsidieregelingen en alle vraagstukken over het verduurzamen en energiezuinig maken van een woning.

Huizen Klimaatbewust

Op de site Huizen Klimaatbewust is informatie en tips te vinden over onderwerpen als energie besparen, aardgasvrij wonen, subsidies en het groener maken van onze openbare ruimte en de eigen tuin. Deze informatie is bedoeld voor inwoners, bedrijven en andere organisaties. Huizen Klimaatbewust is een initiatief van de gemeente Huizen en onderdeel van de site www.huizen.nl.

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen