Gemeente Hollands Kroon deelt uit: tweeduizend gratis energiescans voor zowel huurders als huiseigenaren

Zonnepanelen: een van de manieren om een huis duurzaam te maken.

Zonnepanelen: een van de manieren om een huis duurzaam te maken.© Archieffoto John Oud

1 / 2
Tessa Thepen
Anna Paulowna

Gemeente Hollands Kroon deelt tweeduizend gratis energiescans uit. Daarmee hoopt de gemeente dat mensen hun woning gaan verduurzamen. Er zijn duizend scans beschikbaar voor huurders en duizend voor woningeigenaren.

Hollands Kroon kan de scans uitdelen met behulp van een subsidie. Wie zich opgeeft, kan een energieadviseur voor de deur verwachten die de woning komt bekijken. Daarna wordt duidelijk hoe er bespaard kan worden en hoeveel dat op zal leveren.

Mensen met een huurwoning die een scan aanvragen krijgen slimme en praktische bespaartips. Maatregelen waarmee men vanaf morgen aan de slag kan. Mensen met een koopwoning krijgen advies op maat. Een adviseur zet dan alle besparingsmaatregelen op een rij in een persoonlijk woningverbeterplan.

De actie loopt van nog tot en met maart 2022. Hollands Kroon heeft gekozen voor een van-dorp-naar-dorp-aanpak. Het kan dus even duren voordat de energiecoaches in elk dorp zijn langsgeweest. Meer info en aanmelden kan via https://duurzaam.hollandskroon.nl/duurzaam/energiescan/

Meer nieuws uit Noordkop

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.