Tata Steel zet volop in op burendag. Belangstellenden kunnen het bedrijf bezoeken, naar het museum of naar het loket ’Tata Steel in de Buurt’

Belangstellenden kunnen zaterdag gratis naar het Hoogovensmuseum.© archieffoto United Photos/Paul Vreeker

Pieter van Hove
Velsen-Noord

Vanwege Nationale Burendag zaterdag heeft staalbedrijf Tata Steel een aantal activiteiten georganiseerd voor belangstellenden.

Zo is het mogelijk mee te doen aan de Burentours: deelnemers brengen per touringcar een bedrijfsbezoek aan het terrein van de staalgigant. Tijdens de tour krijgen bezoekers te zien hoe staal wordt gemaakt. De minimale leeftijd is overigens zestien jaar. De bus vertrekt om twee uur vanuit het informatieloket van Tata Steel, De Zwaanstraat 20 in Wijk aan Zee. Voor opgave en info zie: www.tatasteelevents.com/nl/burentour. Uiteraard blijft het ook mogelijk om deel te nemen aan de virtuele online tours.

Brillen

Het loket ‘Tata Steel in de Buurt’ is al om elf uur geopend. Omwonenden kunnen daar in gesprek gaan met medewerkers van het bedrijf over onder meer de duurzaamheidsambities en de milieumaatregelen uit de Roadmap Plus. Via Virtual Reality brillen kunnen belangstellenden virtueel een kijkje nemen in de fabrieken van Tata Steel. Uiteraard zijn buren met andere vragen ook van harte welkom in het loket.

Daarnaast is het Hoogovensmuseum, even buiten de bedrijfspoort bij de Wenckebachstraat, tussen half elf en vier uur gratis toegankelijk voor geïnteresseerden. Het museum biedt een historisch overzicht van het staalbedrijf.

Kijk voor meer informatie over het museum en het aanmelden van een bezoek op www.hoogovensmuseum.nl.

Meer nieuws uit IJmond

Meest gelezen