Afscheidsclip personeel Deen Zwaag hit op Facebook [video]

Mark op gitaar en Robin achter de toetsen, zingend tussen de schappen.

Mark op gitaar en Robin achter de toetsen, zingend tussen de schappen.© Still uit videoclip.

Eric Molenaar
Zwaag

Toen Pieter Spaans, bedrijfsleider van de Deen-vestiging aan de Dorpsstraat in Zwaag, hen vroeg een ’mooi afscheidsfilmpje’ te maken, maakten de broers Robin (20) en Mark (17) Schilpzand daar geen half werk van. In totaal twee maanden - met tussenpozen - waren ze bezig met schrijven, componeren, filmen, opnemen en monteren.

Het ruim vier minuten durende resultaat is op Facebook, Youtube en de eigen website gezet en is alleen al op Facebook binnen een etmaal al meer dan 11.000 keer bekeken.

De broers uit Zwaag zijn ’gek van muziek’. Robin speelde al op jonge leeftijd keyboard en is het ’muzikale productiebrein’ achter Rand0m. Hij zat op de Copernicus SG en is deze maand begonnen aan de Herman Brood Academie in Utrecht om zich (verder) te bekwamen in de muziekindustrie.

Broer Mark is de gitarist en onder meer verantwoordelijk voor de productie en montage van de video’s. Hij zat op OSG Westfriesland en studeert nu aan de iPabo in Alkmaar. Maar net als Robin houdt Mark zijn bijbaantje in de supermarkt aan.

(Tekst gaat door onder de foto)

De broers hebben, ook om de verveling in coronatijd te verdrijven, verschillende muziekvideo’s gepubliceerd op hun Youtube-kanaal Rand0m, dat gelieerd is aan hun site Rand0m.nl. Het verzoek van Spaans om de overgang van Deen Zwaag naar Albert Heijn Zwaag te verbeelden, was dan ook een welkome uitdaging.

(Tekst gaat door onder de foto)

Het werd nog een hele organisatie, want de broers wilden iedereen die momenteel in dienst is van Deen Zwaag minstens eenmaal in de clip laten schitteren. Op het dak van het filiaal, in hun dagelijkse werkzaamheden, poserend en zelfs met danspasjes tussen de schappen. Het werd een videoclip, waarvoor het eigen personeel alle zang en begeleiding op zich nam. Een clip met een musicalachtige melodie en de nodige humor. ’Wordt het Vomar of de Deka, nee, de hamstercultuur’ en, met een knipoog naar de door AH geliefde zelfscan: ’Geen reden tot misère, straks speelt u zelf caissière’.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Toch is de boodschap dat alles vertrouwd blijft, ook al staat er straks Albert Heijn op de gevel. Het is de titel én bijna het mantra: ’Ja, we blijven’.

Deen sluit 30 september, AH Zwaag opent 14 oktober.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen