Zuur bekerverlies Odin’59, Heemskerkers in blessuretijd onderuit tegen De Treffers

Joey Kooge brengt Odin’59 op voorsprong.

Joey Kooge brengt Odin’59 op voorsprong.© Foto Ron Pichel

Henny Beijer
Heemskerk

Odin’59 ligt uit het bekertoernooi. De dapper strijdende ploeg van Alex Geernaert boog in blessuretijd van de bekerwedstrijd toch nog voor tweededivisionist De Treffers. Na een 1-1 ruststand werd het 1-2 voor de bezoekers.

Hoe zuur kan een resultaat zijn. Tot twee keer toe bleken de slotminuten van een helft Odin fataal. „Ik vind dit vooral heel zuur voor de jongens. Ik had hen het succes gegund”, aldus een zwaar teleurgestelde Geernaert direct na afloop. Het strijdplan was er: de tegenstander de bal laten en waar dat kon profiteren van fouten van de tegenstander en de ruimte vinden in de diepte. Een tegenstander met een begroting die een veelvoud is van die in Heemskerk, wat is af te zien aan het verschil in kwaliteit van de selecties. Op een enkeling na stonden namens De Treffers spelers in het veld met verleden in het betaalde voetbal. Bovendien begon de thuisploeg in de wetenschap dat het dit seizoen nog allerminst loopt. In de competitie staat Odin met slechts twee punten uit vijf wedstrijden onderaan. Kortom: een loodzware opdracht.

Glijpartij

Toch waren het de gastheren die amper een minuut na het eerste fluitsignaal al voor bekeropwinding zorgden. Joey Kooge werd in de eerste de beste Odin-aanval in de loop aangespeeld, slalomde brutaal door de Groesbeekse defensie en rondde vervolgens beheerst af. Een vroege treffer die vanzelfsprekend zorgde voor nog meer druk op het doel van Joost Meendering dan de betrouwbare sluitpost deze avond al had verwacht.

De gasten zochten het aanvankelijk vooral over de vleugels, maar die aanpak leek weinig succesvol. Naarmate het eerste bedrijf vorderde kwam er meer variatie in het aanvalsspel en daarmee ontstond ook het eerste serieuze gevaar in de Odin defensie. Dankzij veel techniek en een hoge handelingssnelheid bij de tegenstander was het af en toe alle hens aan dek voor de thuisploeg, die niettemin overeind bleef. Al was dat, zeker halverwege de eerste helft, te danken aan meer geluk dan wijsheid.

Op een enkele, niet altijd even slim uitgespeelde counter na, moest Odin het doen met compact verdedigen en het gebruik maken van bakken energie. Handenvol corners bleken niet aan de spitsen van De Treffers besteed. Maar uiteindelijk capituleerde Odin op slag van rust alsnog. Aarts gleed in balbezit uit, de overname leidde een even behendige als snelle tegenactie in, die eindigde op de voet van Koen Maetzdorf; hij vond de verre hoek: 1-1.

Ook na rust was het balbezit voor De Treffers. De ploeg deed er echter in de buurt van het vijandelijke doel bar weinig mee. Wat oogde als een stormloop was in werkelijkheid vooral veel zoeken. Al nam de druk op de Odin-defensie wel meer en meer toe, het viertal Mo Ben Chekh, Mart Willemse, Sem van Amersfoort en Kick Groot hield stand. Zelfs vier frisse krachten aan Groesbeekse zijde kregen het niet voor elkaar om de gele muur te slechten.

Vermoeidheid

De voorste linie van de gastheren beperkte zich tot counters, maar die waren dan wel weer erg gevaarlijk. Het geluk in de laatste fase ontbrak echter, vermoeidheid speelde daarbij steeds nadrukkelijker een rol. Waar Geernaert nog wel eens klaagde over het gebrek aan samenwerking en gezamenlijke strijd, viel daar deze bekeravond helemaal niets op aan te merken. Terwijl iedereen zich opmaakte voor een verlenging viel alsnog het doek voor Odin: invaller Bram Zwanen profiteerde van een ongelukkig moment van miscommunicatie.

Spelers en technische staf gingen verslagen door hun hoeven. Zo hard gewerkt en niets gekregen. „Ik kan er nu even helemaal niks mee richting zaterdag. Dat komt van de week wel weer. Eerst dit even wegslikken”, verzuchtte Geernaert boven het gejoel in de kleedkamer van De Treffers uit. „Hoor eens hoe blij ze zijn. Dat zegt wel iets.”

karakteristiek

Odin’59De Treffers 1-2

Wedstrijdkarakteristieken 1. Kooge 1-0, 44. Maetzdorf 1-1, 90+3 Zwanen 1-2

Meer nieuws uit Sport IJmond

Meest gelezen