Samenwerking PostNL en Tomingroep zeker gesteld voor de toekomst. Project in sorteercentrum in Almere een succes

Het contract werd in bijzijn van Froukje de Jonge, wethouder Werk en Inkomen van de gemeente Almere, ondertekend door Derk Jan Adelerhof, directeur Sourcing van PostNL, en Ivo Korte, algemeen directeur Tomingroep.

Eddie de Paepe
Hilversum, Almere

PostNL en Tomingroep, het sociaal werkbedrijf voor Almere en de regio Gooi en Vecht, hebben hun samenwerking bezegeld door het tekenen van een contract. Daarmee zijn de afspraken en werkwijzen die de afgelopen tijd zijn ontwikkeld, vastgelegd en zeker gesteld voor de toekomst.

Twee jaar geleden startten PostNL en Tomingroep een spannend project. PostNL opende haar drieëntwintigste pakkettensorteercentrum op bedrijventerrein Stichtsekant in Almere en Tomingroep zorgde voor de bemensing van het ochtendproces. Vijfentwintig mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt gingen in het sorteercentrum aan de slag onder leiding van Tomingroep. Dat ging zo goed, dat de werkzaamheden steeds verder werden uitgebreid. Inmiddels zijn er zo’n vijftig mensen in dit project aan het werk geholpen en wordt er dagelijks een enorme hoeveelheid pakketten opgevoerd.

Het project biedt niet alleen werkgelegenheid, maar stimuleert ook de ontwikkeling van de mensen, bandrukt de Tomingroep. ’Zij werken on the job aan versterking van hun vaardigheden als werknemer en aan de voorbereiding op de volgende stap in hun carrière.’

Corona-uitdagingen

Bij de start van het project had niemand de coronapandemie voorzien. Het werd volgens de Tomingroep een extra uitdaging om het werk veilig en volgens de geldende regels te blijven uitvoeren. ’Het vervoer is aangepast omdat er minder mensen tegelijk in een auto of busje konden zitten. Aangezien de medewerkers vroeg beginnen en het openbaar vervoer dan nog niet rijdt, wordt daarnaast een aantal van hen in alle vroegte opgehaald.’

Het aantal te verwerken pakketten steeg door corona fors. PostNL stelt dat mede dankzij de inzet van de medewerkers van Tomingroep de forse groei van het aantal pakketten in deze periode verwerkt kon worden. ’Dat dit allemaal gelukt is, geeft veel vertrouwen voor de toekomst.’

Duurzaam ondernemen

Duurzaam ondernemen is belangrijk voor zowel PostNL als Tomingroep. Daarom koos PostNL ervoor om niet alleen een duurzaam gebouw met zonnepanelen neer te zetten en steeds meer elektrische bestelbussen te gebruiken, maar ook om werkgelegenheid te bieden aan mensen die een extra steuntje in de rug nodig hebben op de arbeidsmarkt.

,,Iedereen verdient een kans op werk”, stelt Tom Engel, depotmanager PostNL. ,,Wij bieden een veilig en afgebakend werkpakket en helpen graag mee om te voorkomen dat mensen thuis komen te zitten. Bovendien is het een genot om dagelijks met de mensen van Tomingroep aan het werk te zijn. De diversiteit van de groep, de groei die de mensen doormaken en de prestaties die worden geleverd, geven ons veel voldoening.”

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen