Verkoop pand Tamarinde door gemeente Hoorn maakt raadsfractie boos: ’Wij willen deze uitverkoop van panden voorkomen’

Eric Molenaar
Hoorn

De verkoop door de gemeente Hoorn van een groot pand aan de Jan Willemszstraat 18 in Hoorn, het voormalige medisch kinderdagverblijf Tamarinde (Parlan), heeft gemeenteraadsfractie Fractie Tonnaer ontstemd.

Het gaat om een kantoorpand uit 1987, met een oppervlakte van 1084 m2 op een perceel van 4720 m2. Volgens Tonnaer, die hierover schriftelijke vragen heeft gesteld aan het college van B en W, is het pand vorig jaar al verkocht aan de Alkmaarse ontwikkelaar Pro6 Ontwikkeling VII BV, voor 845.000 euro.

De fractie kwam hier achter, nadat zij in juli dit jaar nog had voorgesteld het pand in gemeentelijk bezit te houden, omdat verschillende organisaties op zoek zijn naar nieuwe of vervangende huisvesting. Omdat de verkoop zonder overleg met de raad is gebeurd, houdt Tonnaer er rekening mee dat meer gemeentelijke panden zullen volgen. ,,Wij willen deze uitverkoop van panden voorkomen.’’

De fractie wil onder meer weten onder welke voorwaarden de verkoop plaatsvond, of het pand is verkocht aan de hoogste bieder of aan degene met de beste bouwplannen en of het college bereid is het kantoorpand terug te kopen. Ook vraagt ze hoe, wanneer en door wie buurtbewoners worden betrokken bij de ontwikkeling van de bouwplannen van Pro6 Ontwikkeling VII.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen