’Ondernemingsraad NH Media adviseert tegen verhuizing naar M-gebouw in Hilversum’

Het M-gebouw aan de ’s-Gravelandseweg in Hilversum.

Het M-gebouw aan de ’s-Gravelandseweg in Hilversum.© Foto: M-gebouw

Eddie de Paepe
Hilversum

De ondernemingsraad van NH Media heeft zich tegen de verhuizing van het mediabedrijf van Amsterdam naar Hilversum gekeerd. Dat meldt de website Villamedia, onderdeel van de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ).

NH Media huist sinds 2006 - samen met stadsomroep AT5 - in een kantoorgebouw aan de Aletta Jacobslaan op een bedrijventerrein in Slotervaart in Amsterdam Nieuw-West. In juni meldde onder meer mediaplatform Spreekbuis al over het verhuisplan. De NH-directie wil zich per 1 september 2022 vestigen in het M-gebouw aan de ’s-Gravelandseweg in Hilversum. Dit voormalige AKN-huisvest onder meer de KRO-NCRV.

Interne mail

De ondernemingsraad van NH Media heeft nu echter een negatief advies uitgebracht over het verhuisplan van de eigen directie. Dat zou blijken uit een interne mail waar Villamedia inzicht in heeft gehad. ’De ondernemingsraad zegt voor het negatieve advies niet over één nacht ijs te zijn gegaan en het besluit in goede sfeer met de directie te hebben genomen’, aldus Villamedia.

Niet van de baan

Dit betekent volgens de ondernemingsraad nog niet dat de verhuizing naar Hilversum definitief van de baan is. De directie kan een maand nadenken over de geplande verhuizing. ’De ondernemingsraad zegt “hoe dan ook” te willen meewerken aan een oplossing die voor NH Media “de best haalbare is”, weet de website over journalitiek te melden.

Lees ook: NH Media verhuist van Amsterdam naar Hilversum. Regionale omroep onder dak bij KRO-NCRV in M-gebouw aan ’s-Gravelandseweg

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen