Kantoor Bejo in Warmenhuizen geveld, grond bouwrijp maken voor fonkelnieuw complex kan beginnen

Het gehele kantoorcomplex van Bejo op de hoek van de Veilingweg en Trambaan is verdwenen. Op dezelfde plek komt nieuwbouw terug.

Het gehele kantoorcomplex van Bejo op de hoek van de Veilingweg en Trambaan is verdwenen. Op dezelfde plek komt nieuwbouw terug.© Foto Nick Maarsen

Richard Zut
Warmenhuizen

Een vreemd gezicht, de kale vlakte op de hoek van de Trambaan en de Veilingweg waar zaadveredelingsbedrijf Bejo tot voor kort jarenlang haar kantoorgebouw had staan. De sloop die halverwege de maand juli begon is inmiddels zo goed als voltooid.

Binnenkort start derhalve het bouwrijp maken van dezelfde grond, waar binnen nu en twee jaar een compleet nieuw kantoorcomplex wordt gebouwd door hoofdaannemer De Geus Bouw uit Broek op Langedijk.

(Tekst gaat door onder de foto)

Het huidige aanzicht vanaf de Veilingweg met de groene bedrijfsgebouwen en de laboratoria van Bejo.

Het huidige aanzicht vanaf de Veilingweg met de groene bedrijfsgebouwen en de laboratoria van Bejo.© Foto Nick Maarsen

Voordat daarmee begonnen wordt, zal eerst een flinke laag grond worden uitgegraven om ruimte te maken voor de parkeerkelder die onder het gebouw komt voor Bejo-personeel en bezoekers. Daarboven krijgt het complex krijgt twee verdiepingen met aan de voorzijde een derde laag.

(Tekst gaat door onder de foto)

Alles vlak, ruimte voor nieuwbouw.

Alles vlak, ruimte voor nieuwbouw.© Foto Nick Maarsen

Tot die tijd zijn zo’n 150 kantoormedewerkers van de hoofdlocatie Warmenhuizen werkzaam vanuit een tijdelijk kantoor op bedrijventerrein aan de Statedijk in Broek op Langedijk.

Lees ook: Zadengigant Bejo bouwt nieuw hoofdkantoor in Warmenhuizen

Lees ook: Sloopmachines draaien op volle toeren bij Bejo

Meer nieuws uit Alkmaar

Meest gelezen