Advocaat geërgerd door ’stroperig’ verloop strafrechtelijk onderzoek. Hoornaar dreigt huis en steun broer te verliezen

Joost Verhagen
Hoorn

Advocaat Guido Terlingen heeft maandagmiddag tijdens een pro-formazitting bij de rechtbank in Haarlem zijn ergernis uitgesproken over het ’stroperige’ verloop van het onderzoek naar zijn cliënt, de 29-jarige Mert K. uit Hoorn. K. wordt er door het Openbaar Ministerie (OM) van verdacht dat hij op 27 april met zijn auto opzettelijk achteruit op een stilstaande scooter is ingereden.

Toen de inzittenden vervolgens wegrenden, zou K. de achtervolging hebben ingezet. Justitie verwijt hem daarom poging tot zware mishandeling, bedreiging en gevaarlijk rijgedrag.

Psycholoog

De reden dat de zaak tegen K. nog niet inhoudelijk kan worden behandeld, is omdat de rechtbank eerst nog moet wachten op een psychologisch en psychiatrisch onderzoek. Het is nog niet duidelijk wanneer deze onderzoeken klaar zullen zijn. Terlingen vroeg daarom om zijn cliënt te schorsen in afwachting van de behandeling van de zaak. K. dreigt namelijk momenteel zijn woning kwijt te raken, en de financiële steun van zijn broer dreigt ook niet langer voortgezet te kunnen worden.

Risico’s

Daarnaast vermoedt Terlingen dat zijn cliënt na de zaak niet meer straf opgelegd zal krijgen dan de tijd die hij al in voorarrest vast heeft gezeten. Maar de officier van justitie ziet te veel risico’s in een schorsing of opheffing van de voorlopige hechtenis.

Dinsdag wordt de uitspraak van de rechtbank over het verdere verloop van de zaak en de voorlopige hechtenis bekendgemaakt.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen