Dirk Scheele speelt op feestje voor vijftigjarig bestaan van Soester kinderboerderij Veenweide

Dirk Scheele.© foto pr

Eric Lorier
Soest

Baarnaar Dirk Scheele treedt vrijdagmiddag twee keer op bij de Soester kinderboerderij Veenweide. De Soester jeugd heeft namelijk nog een feestje tegoed. De kinderboerderij bestond eigenlijk vorig jaar al vijftig jaar, maar vanwege de coronamaatregelen was het nog niet van een fatsoenlijk verjaardagsfeestje gekomen.

Dirk Scheele komt vrijdag maar liefst twee keer met zijn leukste liedjes naar de kinderboerderij aan het Vedelaarpad in de wijk Overhees. De eerste voorstelling is van vier tot vijf uur, de tweede show is van zes tot zeven uur. De toegang kost 7,50 euro. Kaartjes zijn online te koop via de website van de kinderboerderij.

Een dag later is het opnieuw feest bij de kinderboerderij in verband met Burendag. Die dag zijn er gratis waterijsjes voor de jonge bezoekers. Ook zijn er allerlei sport- en spelactiviteiten en niet te vergeten: een springkussen. Bovendien komt de burgemeester die dag langs om de kinderboerderij te feliciteren en iets te onthullen.

Kinderboerderij Veenweide werd begin jaren zeventig opgericht als Stichting De Vrije Teugel en had als doel de Soester jeugd in contact te brengen met de natuur en het stimuleren van creativiteit. Dit streven hing samen met de komst van flatwijken, waarvan de jeugd niet meer zo vanzelfsprekend in contact kwam met groen en natuur. In de loop der tijden is de kinderboerderij uitgegroeid tot een Duurzaam Educatief Centrum.

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen