Hollandia T zet voorkeur voor West-Friesland kracht bij met zege op Winkel

Aanvoerder Rens Klijbroek van Hollandia T kopt net op tijd de bal weg.

Aanvoerder Rens Klijbroek van Hollandia T kopt net op tijd de bal weg.

Jaap Heemskerk
Tuitjehorn

Gestimuleerd door de soundcheckklanken van de naastgelegen handbalvelden waar de kermisband op punt van beginnen stond, heeft Hollandia T met klinkende cijfers Winkel verslagen waardoor de ploeg van trainer Marco Boots op basis van doelsaldo doorbekert.

Tegenstander Winkel was in Tuitjehorn een welkome gast. Gewoon een tegenstander uit de buurt en dat is wat ze bij Hollandia T. graag willen. De teleurstelling dat het vlaggenschip van de club niet is ingedeeld in de derde klasse a, de zogenaamde West-Friese poule is groot. Wie je ook spreekt, ze zijn het er allemaal over eens bij de club. De West-Friese mentaliteit past veel meer bij ons dat de Zaanse. Nu moeten we daar vijf keer naar toe. Trainer Marco Boots baalt misschien nog wel het meest. De oefenmeester, opgegroeid in Zuidermeer en als voetballer groot geworden bij VVS’46 in Spanbroek was daar dan ook duidelijk over. ,,Ik had wel heel graag in 3a gezeten. Daar kom ik gewoon veel bekenden tegen. Nu beginnen we volgende week aan de competitie bij Hercules Zaandam. Daar zat ik eerlijk gezegd niet op te wachten, ik ken daar niemand. Maar voor de club is het natuurlijk erger. Nu lopen we namelijk een paar mooie affiches mis en de daarbij behorende inkomsten gaan nu aan de neus van de club voorbij en na die twee coronaseizoenen zijn die meer dan welkom”. Om daar grappend aan toe te voegen. ,,Ze hebben immers een dure trainer aangesteld, en die moet wel worden betaald.”

Met zes punten uit twee wedstrijden had Winkel genoeg aan een punt om door te bekeren. Elke overwinning zou waarschijnlijk voor Hollandia T genoeg zijn al moest er nog wel met een schuin oog naar DWB worden gekeken. Trainer Boots had er vooraf wel vertrouwen in al hield hij een slag om de arm. ,,De jongens zijn naar de Kermis geweest. We gaan zo zien of dat van invloed is”. Na een stroeve start van beide kanten kwam Hollandia T na een kwartier op stoom en dat resulteerde gelijk in de openingstreffer. Een fraaie steekpass van Rob Dekker werd door Mike van Brederode op waarde geschat en passeerde vervolgens Sander Otjes, doelman van Winkel, met een simpele voetbeweging. Op slag van rust gingen de handen voor de tweede keer op elkaar langs de lijn. Een omhaal van Jordy Bakkum bracht Aris Beers in stelling. Beers behield het overzicht en had oog voor de aanstormende Bakkum. Er leek een wereldgoal in de maak maar Bakkum schoot de bal naast de verkeerde kant van de paal.

De wedstrijd leek tien minuten na rust beslist toen Aris Beers voor de 2-0 zorgde maar binnen een minuut viel de aansluitingstreffer. Met een lobje verschalkte nieuwkomer Kenzo Julsing Hollandia-doelman Vienes Tijsen. Vijf minuten later was het wel beslist door een pegel van Koen Hollenberg. Dat invaller Mats Dorenbos de marge met een kopbal in de extra tijd op drie bracht gaf het doorbekeren meer zekerheid want de uitslag van DWB was nog niet bekend. Boots kon zich echter niet voorstellen dat DWB met 7-0 of meer zou winnen en daarin kreeg hij gelijk. ,,Verdergaan in het bekertoernooi is echter niet het belangrijkste. ,,Ik ben vooral te spreken over de wijze van voetballen. De jongens beginnen te begrijpen hoe ik wil dat er gevoetbald wordt”.

Marcel Ris, trainer van Winkel baalde niet van het mislopen van de volgende bekerronde. ,,De jongens hebben liever een weekendje vrij. Dan kunnen ze die zaterdagavond op stap. Dat hebben ze gisteren ook gedaan want volgende week doen ze dat hoop ik niet meer”.

Hollandia T: Tijsen, Dekker (57. Buter), Pronk, Klijbroek, Van Straaten, Groenland, T. Beers, Hollenberg, T. Beers, Van Brederode (54. Dorenbos) en Bakkum (71. Van Wichen).

Winkel: Otjes, Limmen, Visser, Berndt, Koning, Beers (81. Houssart), C. Ursem (81. Hooiveld), J. Ursem, Smit, Fijnheer en Julsing.

bekervoetbal groep 3, poule 29

Hollandia TWinkel 4-1

15. Van Brederode 1-0, 54. A. Beers 2-0, 55. Julsing 2-1, 60. Hollenberg 3-1, 90+1 Dorenbos 4-1

Meer nieuws uit Sport Noordkop

Meest gelezen