Voor het eerst in een maand tijd heeft corona in de Noordkop weer een dodelijk slachtoffer geëist. Virus houdt nog steeds vooral huis in gemeente Den Helder

Casper Duin
Den Helder

Voor het eerst in een maand tijd heeft het coronavirus in de Noordkop weer een dodelijk slachtoffer geëist.

Het gaat om een inwoner van de gemeente Den Helder, zo blijkt uit actuele cijfers van het RIVM en de GGD Hollands Noorden. Sinds de uitbraak in ons land in maart 2020 heeft corona in Den Helder en Julianadorp aan 41 mensen het leven gekost. In de Noordkop zijn in totaal 139 mensen aan het virus bezweken. Bijna de helft daarvan is afkomstig uit de gemeente Schagen (60).

Ook het aantal ziekenhuisopnames is de afgelopen drie dagen toegenomen met één. Hier gaat het eveneens om iemand uit de gemeente Den Helder. Het is 191ste keer dat een positief geteste inwoner van een van de vier Noordkop-gemeenten in het ziekenhuis belandt.

In de regio zijn er de afgelopen drie dagen achttien nieuwe coronabesmettingen vastgesteld. Het gaat om elf inwoners van de gemeente Den Helder, vier van Schagen, twee Texelaars en een inwoner van de gemeente Hollands Kroon.

Lees ook: PVV in Den Helder wil niet dat er actief wordt gehandhaafd op controleren van coronapas in horeca

Meer nieuws uit Noordkop

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.