Nieuwe dreun voor zwalkend AZ: diep in blessuretijd gaat het mis in Almelo [video]

Timo Letschert en Dani de Wit balen na de 2-1.

Timo Letschert en Dani de Wit balen na de 2-1.© Foto ANP/Ed van de Pol

Van onze verslaggever
Almelo

AZ heeft zondag in Almelo niet de tweede competitiezege kunnen boeken. In een krankzinnige slotfase ging het mis tegen Heracles (3-2).

AZ leek nog weg te komen met een puntje, nadat Tijjani Reijnders vlak voor tijd de 2-2 maakte. Maar diep, diep in blessuretijd krulde Heracles-aanvaller Rai Vloet nog op prachtige wijze een vrije trap binnen, die AZ met nul punten naar huis stuurde.

Na de 3-2 in Almelo staat AZ op drie magere punten uit vier wedstrijden. Het puntenverlies tegen Heracles werd ingeleid door een rode kaart van middenvelder Jordy Clasie, op slag van rust.

Albert Gudmundsson bracht AZ met zijn eerste competitietreffer nog wel op voorsprong na een kleine twintig minuten. Vanaf de rand van het strafschopgebied schoot hij met links, uit stand en uit de draai, schitterend raak.

Daarna was er geen vuiltje aan de lucht voor AZ, dat met een voorsprong de rust leek te halen. Leek, want het ging helemaal mis na een tackle van Jordy Clasie. De middenvelder kwam met gestrekt been in, waarvoor scheidsrechter Serdar Gözübüyük hem de gele kaart toonde. VAR Siemen Mulder vond echter dat het vergrijp van Clasie zwaar genoeg was voor rood en na het bekijken van de beelden volgde Gözübüyük dat advies.

In de blessuretijd van de eerste helft werd het leed voor AZ nog groter, toen Kaj Sierhuis slecht verdedigen van Timo Letschert afstrafte: 1-1.

Na rust kwam AZ er met tien man amper aan te pas en zakten meerdere spelers ver door de ondergrens. Het werd 2-1 nadat Heracles-invaller Delano Burgzorg de Japanse AZ-verdediger Yukinari Sugawara aftroefde. Tijjani Reijnders leek AZ aan een punt te helpen door vlak voor tijd fraai raak te schieten van afstand. Tot Rai Vloet plaatsnam achter de bal.

Heracles Almelo-AZ 3-2 (1-1). 19. Gudmundsson 0-1, 45+2. Sierhuis 1-1, 72. Burgzorg 2-1, 89. Reijnders 2-2, 90+4: Vloet 3-2.

Rode kaart: 45. Clasie (AZ).

Heracles: Blaswich; Fadiga, Rente, Knoester, Roosken (46. Quagliata); Laursen (46. Burgzorg), Kioourtzoglou, De la Torre, Amissi (46. Basacikoglu); Sierhuis (75. Azzaoui), Vloet.

AZ:Vindahl; Witry (62. Sugawara), Letschert (86. Reijnders), Martins Indi, Wijndal; Midtsjø, De Wit, Clasie; Gudmundsson (86. Beukema), Pavlidis (68. Poku), Karlsson (46. Aboukhlal).

Meer nieuws uit AZ

Meest gelezen