Cas RC speelt ’slechtste wedstrijd ooit’, maar pakt wel vol aantal punten in Groningen

Marcel Tabbers
Groningen

„Winnen in de slechtste wedstrijd ooit’’, zo vatte Cas-coach Mats Marcker de 27-52 zege in de uitwedstrijd tegen RC Groningen kort en bondig samen. Dat Cas RC de volle 5 punten overhielden aan het dramatische duel, was het enige positieve nieuws.

Voor Marcker was er maar een verklaring voor het vertoonde spel. „We hebben er veel te makkelijk over gedacht. Als we hier 100 punten hadden gescoord, had niemand raar opgekeken. In de voorbereiding wonnen met 65-0 en vorig weekeinde ging Groningen in de eerste competitiewedstrijd in Leiden met 85-0 onderuit. We dachten het varkentje even te wassen. Helaas pakte dat anders uit.”

Voorteken

Voorbeelden genoeg van slordigheden en missers van de ’Cassies’. „In de eerste minuut dachten we meteen een try te scoren. Dat had makkelijk gekund, maar we lieten de bal vallen. Dat was een voorteken van alles wat nog zou komen”, blikte Marcker terug. „Groningen scoorde eigenlijk alleen maar omdat wij zoveel foutjes maakten.”

De eerste score kwam op naam van de noordelingen. Chris Koop liet Cas even later op het scorebord zetten (7-5), maar de thuisclub tekende later voor de 10-5. Pas na de try van Tausinga Kautai en kick van Clayton Kiwara - kortweg Key’s - (10-12) kwam Cas voor het eerst op voorsprong.

Pijnenburg

Aan het begin van de tweede helft kwam Groningen terug tot 20-26. Na de gele kaart van Dale Zonneveld bleef Cas scoren. Tot Jannes Pijnenburg uiteindelijk de 27-52 eindstand op het scorebord liet aanbrengen.

Marcker prees Key’s voor zijn spel. „De manier waarop hij met een assist anderen is stelling bracht was super. Daarnaast waren alle tries prima perfect uitgevoerde acties. Met name die gescoord werden door het midden.”

rugby ereklasse

GroningenCas RC 27-52

Try’s Cas RC: Koop, Kautai, Zonneveld, Hogewerf, Van Rijn, Hoogenboom, Dekker en Pijnenburg. Conversies: Kiwara (6).

Meer nieuws uit Sport Alkmaar

Meest gelezen