Maarten van der Weijden sluit zwem4daagse af bij zwembad De Waterhoorn. Kleine held wacht hem op bij de deur: ’Het scheelt niet veel of ik kan hem bijhouden’

Maarten is blij met het sponsorgeld van Jayden.

Maarten is blij met het sponsorgeld van Jayden.© Foto Ronneke van der Genugten/Media

Ronneke van der Genugten
Hoorn

Tijdens de zwem4daagse stond zwemmen voor kankeronderzoek centraal. Maarten van der Weijden bezoekt zondag De Waterhoorn om sponsorgeld in ontvangst te nemen.

In 30 zwembaden door heel Nederland werd er van 13 tot en met 19 september tijdens de Zwem4daagse geld ingezameld voor de Maarten van der Weijden Foundation. 1360 deelnemers zwommen ruim 60.000 euro bij elkaar. Dit geld wordt besteed aan geselecteerd kankeronderzoek.

Bij De Waterhoorn in Hoorn schreven 48 deelnemers zich in. Zondag maakte Maarten van der Weijden bekend dat door hen 91 euro was ingezameld. ,,Eerlijk: elke euro telt, maar er kan misschien wel ietsje meer bij”, sprak de voormalig Olympisch kampioen zwemmen bij de afsluiting van de zwem4daagse.

De schamele opbrengst werd nog een beetje vergoed door de 7-jarige Jayden Hali, die persoonlijk een envelop aan zijn held uitreikte met daarin 115 euro. ,,Toen ik hoorde van de actie, ben ik gewoon bij iedereen aan gaan bellen. Bij familie, mijn opa en oma en bij de buren.”

(Tekst gaat door onder de foto)

Maarten werd buiten opgewacht door Jayden. De kleine zwemmer had een envelop bij zich met 115 euro voor de Maarten van der Weijden Foundation.

Maarten werd buiten opgewacht door Jayden. De kleine zwemmer had een envelop bij zich met 115 euro voor de Maarten van der Weijden Foundation.© Foto Ronneke van der Genugten/Mediahuis

Jayden hoefde vier dagen achtereenvolgens tien baantjes te trekken voor de zwem4daagse. ,,Maar ik heb drie dagen twintig en een dag dertig banen gezwommen. Ik hoop dat Maarten straks ook het water ingaat. Het scheelt niet veel of ik kan hem bijhouden.”

Helaas voor Jayden is de tijd van Maarten beperkt. ,,Ik ben deze vier dagen langs alle deelnemende zwembaden gefietst. In totaal bijna 1200 kilometer. Als je een zorgvraag neerlegt, vind ik dat je ook een tegenprestatie moet leveren. Ik moet nog naar Amsterdam terug fietsen.”

Wel neemt hij nog even de tijd om boeken met handtekeningen uit te delen. De achtjarige Charlotte Karregat is helemaal verguld met deze aanwinst. ,,Ik zwem de 4daagse voor de derde keer.”

(Tekst gaat door onder de foto)

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen