Duidelijke cijfers Noordkop dat weer als vanouds zege boekt

Ruud Ramler
Vreeswijk

Dat er ook weer een dubbel werd gespeeld was anders aan het begin van de nieuwe tafeltenniscompetitie. De uitslag ook bij VTV als vanouds in het voordeel van de meervoudige landskampioen Dozy/Den Helder Noordkop, 2-5.

Ana Gogorita, sinds jaar en dag kopvrouw van de bezoeksters, had zichzelf uit tactisch oogpunt op plek drie van de opstelling gezet. ,,Ik weet dat Li Dong Li niet graag tegen me speelt terwijl dat andersom wel het geval is.’’

De omzetting pakte enerzijds uit zoals Gogorita hoopte. Ze won het onderlinge treffen inderdaad in vier games. Tegelijkertijd zadelde ze met deze opstelling teamgenote Dobrila Jorguseska wel met twee lastige partijen op, tegen Li en Sanne de Hoop, die ze beide verloor.

,,Dobrila had ook niet echt haar dag. Met name tegen Sanne de Hoop heeft ze normaal gesproken wel kansen.’’

Nu werd het 3-1 voor VTV waar Li tegen Jorguseska zelfs helemaal geen game hoefde in te leveren (11-5, 11-3 en 11-5). Gogorita stuurde op haar beurt Chana van deVenne met lege handen van tafel. ShuoHan Men deed hetzelfde en klopte ook Sanne de Hoop waardoor de eindbalans eenvoudig in Helders voordeel uitsloeg. Helemaal door ook het dubbel te winnen, 2-5.

Meer nieuws uit Sport Noordkop

Meest gelezen