Hennepkwekerij aangetroffen bij bedrijfscontroles in Beemster

Een van de bedrijven bleek te worden gebruikt als hennepkwekerij.

Een van de bedrijven bleek te worden gebruikt als hennepkwekerij.© Foto Gemeente Beemster

Van onze verslaggever
Westbeemster/Zuidoostbeemster

Bij bedrijfscontroles op een deel van de Zuiderweg in Westbeemster en Zuidoostbeemster is onder meer een hennepkwekerij aan getroffen. De kwekerij is ontruimd en een auto en een horloge werden in beslag genomen omdat die mogelijk betaald zijn met de verkoop van de drugs.

De hennepkwekerij werd ontdekt tijdens een integrale veiligheidscontrole in de gemeente Beemster. In verschillende ruimtes op een van de adressen werden meer dan 300 hennepplanten aangetroffen. Toen de douane na de vondst een drugshond inzette, werd in een verborgen ruimte nog eens zes kilo gedroogde henneptoppen gevonden.

De kwekerijen werden ontmanteld door een gespecialiseerd bedrijf. Behalve de drugs en de apparatuur heeft de politie ook een auto en een horloge in beslag genomen omdat het vermoeden bestaat van wederrechtelijk gekregen voordeel. Het politieonderzoek wordt voortgezet en de gemeente Beemster onderzoekt welke bestuurlijke maatregelen er worden getroffen

Op enkele andere adressen werden eveneens zaken aangetroffen die niet door de beugel kunnen. Op een van de adressen wordt vermoedelijk illegaal gewoond, en een ander bedrijf voldoet mogelijk niet aan milieu- en arbeidsregelgeving. Ook werden enkele kleinere milieuovertredingen geconstateerd, waarop actie wordt ondernomen.

Tijdens de controles werd samengewerkt door de gemeenten Pumerend en Beemster, politie, douane, energienetwerkbeheerder Liander, Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland en de Omgevingsdienst IJmond.

Meer nieuws uit Zaanstreek-Waterland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.