’Gelukkig hebben we de wedstrijd nog op een nette manier afgesloten’, ZCFC herstelt zich tegen Alcmaria na rust enigszins van pijnlijke eerste helft

ZCFC-trainer Willem Zeijlmans kijkt moedeloos naar de kant, nadat zijn ploeg op een 0-4 achterstand is gekomen.

ZCFC-trainer Willem Zeijlmans kijkt moedeloos naar de kant, nadat zijn ploeg op een 0-4 achterstand is gekomen.© Ronald Goedheer

Kees Klinkenberg
Zaandam

,,Gelukkig hebben we de wedstrijd nog op een nette manier afgesloten.’’ ZCFC-trainer Willem Zeijlmans probeerde na afloop van het bekerduel tegen Alcmaria Victrix de positieve kant te belichten. De Zaandammers maakten de in de eerste helft opgelopen 0-4 achterstand nog bijna goed: 3-4.

Willem Zeijlmans kon na afloop niet om de uitermate slechte eerste 45 minuten heen. Voorafgaand aan het duel tussen derdeklasser ZCFC en vierdeklasser Alcmaria Victrix was er gefilosofeerd over een groot kwaliteitsverschil in het voordeel van de Zaandammers. In praktijk waren het de Alkmaarders die in de eerstehelft heer en meester waren.

De gastheer speelde zonder ziel en daar maakten de Alkmaarders dankbaar gebruik van. Het zaterdagteam van Alcmaria Victrix voetbalde feller en met meer overtuiging.

Een prima uitgespeelde aanval bood Mees Bouman de gelegenheid de score open te breken (0-1). Voor de thuisploeg was er op dat moment weinig eer te behalen. Uit een corner wist Brahim Baknie de 0-2 te scoren en was het de kleine maar vaardige Koshua Souisag die een juweel van een derde doelpunt scoorde en op slag ook de 0-4 voor zijn rekening nam.

Tekenend voor de sfeer in het Zaandamse kamp was de conversatie tussen Zeijlman en een toeschouwer. ,,Gooi het hele spul maar om’’, klonk het van buiten de omheining. ,,Daar zal het geen 5-4 mee worden’’, klonk het moedeloos uit de mond van de trainer.

Het inbrengen van Jeroen de Louw en Mike Bloemberg bracht echter wel het nodig elan terug in het Zaanse spel.

Na tien minuten in de tweede helft was het Bloemberg die de 1-4 liet noteren. Tien minuten later was het andermaal Bloemberg die de bal stijf in het kruis joeg (2-4). Alcmaria kreeg het steeds lastiger. De bezoekers probeerden het nog wel, maar het ontbrak hen aan kracht om het heft opnieuw in handen te nemen. De 3-4 van De Louw was het startsein voor een Zaandams slotoffensief. De Louw was nog dicht bij de gelijkmaker, maar de vierde treffer bleef uit.

Met als gevolg dat het bekertoernooi ten einde is voor ZCFC, maar de tweede helft zorgde er wel voor dat de Zaandammers toch nog met enig optimisme naar de competitiestart van volgende week toeleven. ,,We hebben de eerste helft niet thuis gegeven’’, analyseerde Zeijlmans. ,,Na rust deden we het beter en dat maakt dat we toch een goede einde aan deze beker hebben gemaakt.’’

ZCFC: Joppe Volcklandt, Jacco Munscher, Calvin Stolk, Tom Cornelissen, Marcello Hartman (46 Mike Bloemberg), Alessio Kasanwirjo, Tom Luckfiel, Saverio Kasanwirjo 46 Jeroen de Louw), Sebastiaan Ntim (58. Luke van den Berg), Jordan Butter (65. Maurice Stor) en Mourad Aakouk

bekervoetbal

groep 2, poule 18

ZCFCAlcmaria (zat.) 3-4

Bouman 0-1, Baknie 0-2, Souisag 0-3 en 0-4, Bloemberg 1-4 en 2-4, De Louw 3-4.

Meer nieuws uit Sport Zaanstreek-Waterland

Meest gelezen