Krachtsverschil tussen De Rijp en Beemster veel te groot: 7-0

Beemster-doelman Thijmen van Noppen werpt zich voor de voeten van Nick Visser van De Rijp.© Foto Erik Rietman

Bouwe Meijn
De Rijp

Het bekerduel tussen De Rijp en Beemster was niet leuk. Dat kwam door het wel erg grote verschil in kwaliteit tussen derdeklasser De Rijp en het dit seizoen een klasse lager acterende Beemster, dat met liefst 7-0 werd geklopt; en dat was geenszins geflatteerd.

Twee seizoenen geleden stonden de Beemsterlingen stijf onderaan in de derde klasse toen de competitie in het voorjaar werd afgebroken. Dus kregen ze vorig seizoen een herkansing op hetzelfde niveau. De vier wedstrijden die ze toen speelden, gingen dik verloren. Vrijwillige degradatie was dan ook een verstandige ingreep. Voorzitter Nancy Bakker: ,,Zeven spelers hadden gekozen voor voetballen op zaterdag, dus leverden we veel kwaliteit in. We hebben nu gekozen voor het bouwen van een jong team, en dat doe je niet in een klasse die veel te sterk is. De nieuwe trainer Brian Tevreden gaat die opbouw verzorgen.’’ En daar heeft de ervaren Purmerendse trainer geen problemen mee. ,,Aan een jong elftal bouwen, dat ligt me wel.”

Hoe anders is dat bij De Rijp. Daar is oefenmeester Peter van der Zwaan aan zijn achtste seizoen begonnen. De houdbaarheidsdatum is kennelijk nog niet verstreken. ,,Aan het eind van elk seizoen evalueren we; niet alleen met het bestuur, maar ook met de spelers. En telkens blijkt dat we nog niet op elkaar zijn uitgekeken en besluiten we door te gaan. Pas zodra de klik er niet meer is, stop ik.”

Leeftijd

© Foto Erik Rietman

In het bekerduel, niet meer van belang voor de poulewinst, was naast het niveauverschil ook het verschil in leeftijd en ervaring duidelijk: een geroutineerde thuisclub tegenover een opponent met nogal wat spelers in de juniorenleeftijd. Het was dan ook een eenzijdig duel, met een ruime zege voor de Rijpers als logische consequentie.

In de eerste helft konden de bezoekers het redelijk bijbenen, mede door goed keeperswerk van Thijmen van Noppen. Rick Waal en Nick Visser vonden hem op hun weg, maar toen hij Visser nogmaals had gestuit, was Valentijn Jonk ter plekke voor de rebound. Kort voor de rust verdubbelde Visser de marge met de kop, op aangeven van Waal.

Visser zelf stond aan de basis van de 3-0. Zijn inzet werd bij de tweede paal door Milko Laan over de doellijn gewerkt. Routinier Ricardo Stam mikte uit een vrije trap raak en in de laatste tien minuten moest een moegestreden Beemster nog drie treffers incasseren. Rody Gast schoot na een breedtepass van Visser van dichtbij raak, Laan besloot een solo met een diagonaal schot in de verre hoek en de diep gestuurde Visser tekende voor de eindstand.

,,Het verschil was veel te groot, en daar gingen wij ook niet beter door voetballen”, meende Van der Zwaan. Tevreden weet het ruime verlies vooral aan ’allemaal jeugdigheid’.

bekervoetbal

groep 3 poule 31

De RijpBeemster 7-0

24. Jonk 1-0, 44. Visser 2-0, 58. Laan 3-0, 68. Stam 4-0, 80. Gast 5-0, 82. Laan 6-0, 85. Visser 7-0

De Rijp: Hornkamp; Roelofsen (46. Van Leeuwen), Brouwer, Stam, Van Aalderen; Koster, Waal (46. Laan), Jonk; Rijser (74. Gast), Visser, T.Deitmers (61. De Graaf)

Beemster: Van Noppen; Gontha, Dol, De Bakker, Smit (65. De Hart); Boots (52. Porquet; 74. Bakker) , Box, Zondervan; J. Beets, Michel (74. Pauw), Bierens (65. Huseinovic)

Meer nieuws uit Sport Zaanstreek-Waterland

Meest gelezen