Ook het inbrengen van hemzelf helpt coach Marshall Milroy niet om Hilversums rugbyers de winst te bezorgen

De Australische Hilversum-scrum half Luke Collins beschermt de bal met zijn leven na een Haarlemse tackle.© Foto Studio Kastermans/Danielle van Coevorden

Piet van den Deijssel
Hilversum

Na in een oefenwedstrijd onlangs nog wel van ze te hebben gewonnen, ging het treffen met RFC Haarlem om het echie voor de rugbyers van Hilversum verloren: 12-29.

De gasten begonnen aanvallend maar de thuisploeg miste na vijf minuten al een goede kans om te scoren. Na ruim een kwartier sloeg Haarlem wel toe, met dank aan zwak Hilversums verdedigen: 0-5.

De bezoekers waren beter op elkaar ingespeeld dan de ploeg van Mashall Milroy, die zag dat zijn spelers veel fouten maakten en elkaar af en toe slecht wisten te vinden. In de slotfase van het eerste bedrijf leek er wel meer passie in het spel van Hilversum te komen.

Daarin werd eerste een try afgekeurd, waarna Haarlem - ondanks twee maal voorwaarts - nogmaals wist te scoren: 0-12. Vervolgens verprutste Hilversum grote kansen om terug in de wedstrijd te komen. Sterker, Haarlem wist in blessuretijd zelfs uit te lopen naar 0-17, door slecht tackelen aan Hilversumse zijde. Nog voor het rustsignaal bracht het pack de achterstand echter terug tot 5-17.

De tweede helft begon goed voor Hilversum, met al snel een try van Sep Visser en conversie van Hunter Cowan: 12-17. Het was weer een wedstrijd. Of: dat leek het, want Haarlem - onder leiding van oud-Hilversummer Storm Caroll - strafte Hilversumse fouten genadeloos af en liep eenvoudig uit naar een 12-29. overwinning. Dit ondanks dat Milroy zichzelf nog inbracht, in een poging zijn ploeg als speler op het juiste spoor te brengen.

Betere tijden

Toch was de voormalig Australisch international niet ontevreden. Hij haalde de warmte mede aan als oorzaak voor het falen van zijn spelers. ,,Maar daar had Haarlem natuurlijk ook last van. Wel vind ik dat de ploeg nog te veel als los zand oogt. Maar met de komst van nog drie nieuwe spelers verwacht ik zeker dat er betere tijden aankomen.’’

Buurman ’t Gooi haalde flink uit bij Amstelveense RC: 3-43. Het team van Gareth Gilbert gaat daardoor zelfs even aan kop in de ereklasse, mede omdat regerend landskampioen DIOK pas volgend weekend weer in actie komt.

Meer nieuws uit Sport Gooi

Meest gelezen