Legendarische sportverslaggever Theo Koomen eindelijk ’thuis’ in de kantine van zijn VVW

Bram Visser en Gidus van Swaluw kijken toe hoe Vera Koedooder de plaquette van Theo Koomen in de VVW kantine onthuld.

Bram Visser en Gidus van Swaluw kijken toe hoe Vera Koedooder de plaquette van Theo Koomen in de VVW kantine onthuld.© Foto aangeleverd

Michiel Snik
Wervershoof

De legendarische sportverslaggever Theo Koomen is weer ’thuis’ in de kantine van VVW

Theo Koomen overleed op maandagnacht 4 april 1984 bij een auto-ongeluk vlakbij zijn woonplaats Groot-Schermer. Hij kwam vanuit Enschede waar hij de wedstrijd SC Enschede, nu FC Twente, tegen MVV had verslagen voor het Radioprogramma ’Langs de Lijn’.

De Stichting Wielerevenementen West -Friesland (SWW) liet ter nagedachtenis van Koomen een plaquette maken. Winnaars van het evenement van de stichting kregen als prijs een afdruk van de plaquette. De herdenkinsplaat werd door Riet Koomen, de weduwe van Theo, ingemetseld nabij de kantine van veiling WFO in Zwaagdijk-Oost. Toen deze veiling verdween verhuisde de plaquette naar De Dars.

Omdat VVW, met haar voetbalveld vlak achter de kerk, de club was van Theo, ontstond het plan de plaquette naar het nieuwe complex de ’Westrand’ aan de Theo Koomenlaan te verplaatsen. Bert Putters uit Hem zette een actie op touw om de herdenkinsplaat te verhuizen naar de kantine van VVW. Zaterdagmiddag is de plaquette daar door Vera Koedoder onthuld. Koedooder heeft zelf ooit ook een afdruk van de plaquette gewonnen.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen