23-jarige automobilist uit Zwaag gewond na botsing tegen boom in centrum Purmerend

De bestuurder vloog uit de bocht en reedt tegen een boom aan de Westerstraat.

De bestuurder vloog uit de bocht en reedt tegen een boom aan de Westerstraat.© Foto Mediahuis

Christian Sier
Purmerend

Een 23-jarige man uit Zwaag is op zaterdagochtend rond half 8 gewond naar het ziekenhuis vervoerd nadat hij met zijn auto tegen een boom was gereden in de binnenstad van Purmerend. Dat meldt een woordvoerder van de politie.

De automobilist reed volgens de politie onder invloed en verloor de macht over het stuur toen hij vanuit de Nieuwstraat de Westerstraat inreed. Hij raakte daarbij gewond en is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Er zijn geen andere gewonden gevallen.

Volgens een omwonende reed de 23-jarige West-Fries in een zwarte Volkswagen Golf. Deze bewoner van de binnenstad reed zelf op zaterdagochtend langs de plek van het ongeluk, kort nadat de automobilist tegen de boom was gereden, zegt hij. „Hij moet hard hebben gereden. Het was geen prettig gezicht.” De ooggetuige zag dat onder meer een buschauffeur bij het slachtoffer was gaan kijken voordat de ambulance arriveerde.

De boom aan de kruising van de Nieuwstraat en de Westerstraat is gehavend door de botsing. Een deel van de schors heeft losgelaten en rond de stam liggen nog enkele kleine brokstukken van de zwarte auto. Aan de schade aan de boom te zien, reed de bestuurder aanzienlijk harder dan de toegestane maximumsnelheid van dertig kilometer per uur. Behalve de auto en de boom is er geen sprake van materiële schade.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen