AZ legt Boulahrouz voor twee jaar vast als assistent-trainer die ’nog in de leer’ is

Khalid Boulahrouz.

Khalid Boulahrouz.© Foto ANP/Ed van de Pol

Theo Brinkman
Alkmaar

Khalid Boulahrouze heeft bij AZ een contract voor twee jaar getekend als assistent-trainer. De oud-voetballer liep al een tijd ’stage’ bij de club. Dat beviel van beide kanten uitstekend.

,,Ik moet mijn diploma’s nog halen, ik zit nog zwaar in de leer bij de hoofdtrainer en de andere assistenten en heb nog een lange weg te gaan’’, zegt Boulahrouz (39). ,,Dit is een mooie gelegenheid om heel veel te leren bij de A-selectie.’’

35 interlands

Met de oud-international (35 interlands, WK 2006, EK 2008 en WK 2010) heeft AZ een flink brok spelerservaring in de technische staf. Van de andere stafleden heeft alleen assistent-trainer Kenneth Goudmijn een verleden als profvoetballer. Hoofdtrainer Pascal Jansen en assistent Robert Franssen hebben geen profcarrière achter de rug.

Plezier

,,Ik had me voorgenomen nooit trainer te worden, maar ik ben het toch gaan doen. Vorig seizoen ben ik hier bij AZ in de opleiding gaan meelopen. Dat is me enorm goed bevallen. Ik had heel veel plezier om op het veld te staan, mijn ervaring te delen en te leren van andere trainers’’, zegt Boulahrouz, die in een ver verleden nog in de jeugd van AZ voetbalde.

Top

Aan het begin van dit seizoen werd Boulahrouz als extra man toegevoegd aan de staf van de A-selectie, om te zien hoe dat zou bevallen. ,,Dat is zo goed bevallen dat we hem hebben gevraagd langer te blijven’’, zegt Max Huiberts, directeur voetbalzaken van AZ. ,,Hij heeft ervaring in de absolute top. Het is mooi dat hij die kan delen met jeugdspelers, maar ook met spelers van de A-selectie.’’

Meer nieuws uit AZ

Meest gelezen