Verdachte (42) van aanranden minderjarige meisjes in centrum Hoorn aangehouden door vader slachtoffer

© Foto ANP

Internetredactie
Hoorn

Een 42-jarige man uit Hoorn is woensdag 8 september aangehouden. Hij wordt verdacht van het aanranden van meerdere minderjarige meisjes in zijn woonplaats. De verdachte werd aangehouden door de vader van een van de slachtoffers. Dat meldt de politie vrijdagmiddag.

Een meisje werd op 8 september in het centrum van Hoorn betast en alarmeerde haar vader die politieambtenaar is in Amsterdam. Hij hield de verdachte aan op basis van het door zijn dochter gegeven signalement. Na de aanhouding is de verdachte door de politie in Hoorn vastgezet.

De politie heeft vier aangiften opgenomen. De aanrandingen, waarbij een man minderjarige slachtoffers onzedelijk betastte, vonden plaats in de eerste week van september. Telkens aan het einde van de middag in de winkelstraten van Hoorn.

Op basis van de informatie uit de aangiften en het signalement van de man, stelde de politie vast dat om een en dezelfde verdachte gaat.

De verdachte zit sinds zijn aanhouding vast. Op 13 september besloot de rechter-commissaris dat de verdachte langer vast blijft zitten.

Op 22 september oordeelt de raadkamer van de rechtbank of de verdachte nog langer vast blijft zitten. Het onderzoek wordt geleid door het Openbaar Ministerie.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen