Binnenkort onderhoud aan kademuren en damwanden in Edam, gemeente plaatst ook kattentrappetjes

Een kattentrappetje werd in januari geplaatst in de IJe in Volendam.© Archieffoto Ella Tilgenkamp

Frederique Teillers
Edam

Gemeente Edam-Volendam plaatst dit jaar nog kattentrappetjes in Edam. Het plaatsen is onderdeel van onderhoudswerkzaamheden aan de oevers, kademuren en beschoeiingen.

In overleg met de Dierenambulance zullen er kattentrappetjes komen op locaties Groenland, Achterhaven Voorhaven. Hier vallen katten vaak in het water.

Al jaren wordt de discussie gevoerd over kattentrappetjes in Edam. Inwoner Django verloor vorig jaar nog zijn kat Gizmo. Het dier verdronk in de Achterhaven en Django pleitte daarom voor de komst van kastentrappen langs de steile kades.

In het bericht van de gemeente staat dat de genoemde plaatsen van de kattentrappen ‘proeflocaties’ zijn. De gemeente begint de werkzaamheden met het vervangen van de houten damwand langs de nieuwe haven. Om de overlast te beperken zullen de werkzaamheden in delen uitgevoerd worden. Op maandag 4 oktober start fase 1. Deze fase duurt ongeveer drie maanden. Als er vijftig meter damwand is geplaatst, breiden ze het werkvlak uit tot honderd meter. Zo komen de werkzaamheden niet te dicht op de aangemeerde boten.

Meer nieuws uit Zaanstreek-Waterland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.