Zaalvoetballers RKAV Volenmdam spoelen tegen Texel’94 hun wrange nasmaak weg

Jan Koning
Volendam

Na het debacle tegen FCK/De Hommel (0-10 nederlaag) hadden de zaalvoetballers van RKAV Volendam vrijdagavond wat recht te zetten. Thuis tegen Texel’94 moest de wrange nasmaak van vorige week worden weggespoeld. Dit lukte. Na een uitstekende wedstrijd, waarin bijna niets werd weggeven, won Volendam met 2-0.

,,We hebben nog een appeltje te schillen met Texel”, liet trainer Hjalmar Hoekema zich voor de wedstrijd ontvallen. Hij voorspelde een moeilijke pot waarin het vooral van belang zou zijn om snel op voorsprong te komen. De brilstand bleef echter akelig lang op het scorebord staan. Na dertien minuten was daar toch de langgekoesterde en zeer verdiende voorsprong. Robin Kwakman draaide uitstekend weg en zijn uithaal was verwoestend. Via de binnenkant van de paal zorgde hij voor de 1-0. Er kwam direct meer vuur in de wedstrijd ten faveure van de toeschouwers. Veel meer dan een wonderlijke frommelbal van Frank Boogaard op de paal (zittend op de grond) en een schot van doelman Jack Steur op de lat viel er echter niet te genieten.

Tot tien minuten na rust hielden beide ploegen elkaar in de tang. Omdat de tijd weg bleef tikken, begon Texel meer vooruit te voetballen. Hierdoor ontstond er ruimte voor de counter van Volendam, dat hier dankbaar gebruik van maakten. Een heerlijk combinatie tussen Boogaard en Danny ’Pier’ Tol ging vooraf aan de 2-0 van eerstgenoemde. Texel probeerde vervolgens uit alle macht om de aansluitingstreffer te forceren, maar tot een echte kans kwam het niet. Dit door uitstekend verdedigend werk aan Volendam-zijde. Bij 2-0 zou het blijven.

zaalvoetbal eredivisie

VolendamTexel’94 2-0

Scoreverloop: Kwakman 1-0, Danny Tol 2-0.

Meer nieuws uit Sport Zaanstreek-Waterland

Meest gelezen