En dat is de volgende: vrachtwagen botst tegen spoorbrug, geen treinen tussen Alkmaar en Heerhugowaard

© Foto DNP.NU

© Foto DNP.NU

© Foto DNP.NU

1 / 3
Internetredactie
Heerhugowaard

Het is weer raak. Het treinverkeer tussen Alkmaar en Heerhugowaard ligt vrijdagochtend stil door een vrachtwagen die tegen de spoorbrug over de N242 is gereden.

Het viaduct wordt regelmatig geraakt door te hoge vrachtwagens. Dit keer raakte de bovenkant van een zwarte vrachtwagen de brug. De bovenkant van de trailer raakte ernstig beschadigd, maar de wagen kwam nog wel onder de brug door. Bij de bushalte na het viaduct heeft de vrachtwagenchauffeur zijn wagen langs de kant van de weg gezet. De NS verwacht dat de stremming tenminste tot 13 uur duurt.

Vorige maand lag het treinverkeer ook een tijd stil door een vrachtwagen die tegen de ’botsbrug’ aanreed. Deze week liet Prorail weten dat er hoogteportalen voor de brug komen te staan. Die moeten chauffeurs waarschuwen voor de relatief lage botsbrug en verdere ongelukken voorkomen.

Lees ook: Is de ’botsbrug’ straks van haar bijnaam af? Hoogteportalen voor de spoorbrug in Heerhugowaard moeten vrachtwagenchauffeurs waarschuwen

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer nieuws uit Alkmaar

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.