Zware loting voor de favorieten zorgt voor kansen voor outsiders tijdens draverij van Medemblik

De draverij van Medemblik is de eerste die weer in de eigen plaats gehouden kan worden.© Archieffoto

Medemblik

Er verschijnen maandag twintig combinaties aan de start van de draverij van Medemblik. Dat zijn er vier minder dan het maximale aantal.

Vermoedelijk heeft de omvang van het deelnemersveld ermee te maken dat er pas woensdag groen licht kwam voor Harddraverijvereniging Prins Hendrik en toen niet alle eigenaren en trainers daar met hun inschrijvingen tijdig meer op konden anticiperen.

De favorieten onder de combinaties die er wél zijn krijgen de zege in de Nieuwstraat niet cadeau. Allemaal troffen zij het niet met de loting voor de eerste omloop, die rond 13.30 uur van start gaat.

Chief One zette dit jaar vooralsnog de beste prestaties neer. Het paard van Stal de Groningers won twee keer op de grasbaan in Emmeloord en werd tweede tijdens het NK op Renbaan Duindigt. In de eerste omloop treft Chief One Lordspirit, het paard van Piet Siderius dat regelmatig positieve uitschieters heeft. Twee jaar geleden nog was hij de verliezend finalist in Medemblik.

De winst ging toen naar Archange de Jiel: ook nu weer een kanshebber. De titelverdediger heeft echter vreselijk geloot met tweevoudig Nederlands kampioen Doc Holiday als eerste tegenstander.

Een andere kanshebber is Cesar Charisma. De ruin won dit jaar samen met Ruud Pools al twee kortebanen. Maar met Chaman Rapida als tegenstander treft ook hij het niet. De ruin met Djimmy Schneider op de sulky is vooral in de eerste omlopen nauwelijks te verslaan.

De zware loting voor de favorieten betekent dat er voor de outsiders kansen liggen op de winst.

Meer nieuws uit Sport West-Friesland

Meest gelezen