FC Marlène is gelijkwaardig maar verliest zaalvoetbaltopper wel van FC Eindhoven

Cas Broxterman
Eindhoven

Het had voor FC Marlène anders kunnen aflopen, aangezien de kansenverhoudingen tegen FC Eindhoven in evenwicht waren. Het werd vrijdagavond echter een 3-0 nederlaag.

Was bijvoorbeeld die counter van Marlène door Amir Molkarai wél benut, dan hadden de Heerhugowaarders misschien wel meer gekregen. Maar vlak na een paar gemiste kansen over en weer gooide FC Eindhoven het duel met vijf minuten spelen in het slot.

De speaker liet er vlak voor de wedstrijd voor de lege tribunes - er mocht geen publiek het Indoorcentrum in - geen misverstand over bestaan: dit was een onvervalste topper in de eredivisie zaalvoetbal. Groot was dan ook de ontlading bij Eindhoven toen de ploeg binnen de kortste keren op 1-0 voorsprong kwam via een overtuigend schot van Dennis van den Eijnden. De ploegen maakten er daarna een gelijkwaardige, stevige eerste helft van waarin het spel, maar ook de kansen heen en weer golfden. Vlak nadat Eindhoven de lat raakte, mikte Stefan Dol namens Marlène bijvoorbeeld op de paal. Beide partijen schuwden het daarnaast niet om hard de duels in te gaan. Ook na de rust waren er kansen over en weer en werd het bijvoorbeeld spannend toen Eindhoven uit een counter gevaarlijk op de helft van de Heerhugowaarders kwam. Eindhoven speelde het alleen te slordig uit om het duel in het slot te gooien. Even later gebeurde dat alsnog via Said Bouzambou (2x).

zaalvoetbal eredivisie

FC EindhovenFC Marlène 3-0

Meer nieuws uit Sport Alkmaar

Meest gelezen