’s Heeren Loo betreurt het dat er geen nieuw zwembad gebouwd kan worden op woonzorgpark Noorderhaven in Julianadorp. ’We gaan ons inzetten om met zwembaden in de omgeving tot een passend aanbod te komen’

Een van de woningen op Noorderhaven.© Foto ’s Heeren Loo

Tessa Thepen
Julianadorp

Het beloofde nieuwe zwembad voor woonzorgpark Noorderhaven in Julianadorp komt er toch niet. Dat liet overkoepelende organisatie ’s Heeren Loo eerder al weten, tot ongenoegen van bewoners en betrokkenen. Carla Smit, woordvoerster van ’s Heeren Loo, zegt dat de organisatie in gesprek is met zwembaden in de omgeving om daar mogelijk te kunnen zwemmen.

„Wij vinden het ook erg jammer dat er geen nieuw zwembad komt”, laat Smit weten. „Cliënten willen het graag en we hebben er diverse overleggen met elkaar over gehad.”

„We vinden bewegen en vitaliteit belangrijk. Zeker ook voor kwetsbare mensen. Maar we moeten een belangenafweging maken tussen wat cliënten en wij willen én wat financieel haalbaar is. We hebben diverse mogelijkheden verkend en zorgvuldige afwegingen gemaakt. Daaruit hebben we geconcludeerd dat een zwembad voor de nieuwbouw, ook met het oog op de wetgeving, helaas financieel niet haalbaar is.”

Omgeving

De organisatie zegt zich in te zetten om met zwembaden in de omgeving tot een passend aanbod te komen. Volgens de cliëntenraad, die zelf al contact heeft opgenomen met verschillende zwembaden, zijn daar geen opties voor.

Lees ook: Het beloofde nieuwe zwembad voor woonzorgpark Noorderhaven komt er toch niet. Cliëntenraad organiseert protest. ’sHeeren Loo gaat volledig voorbij aan behoefte van de bewoners

Smit laat weten dat ’s Heeren Loo nog in gesprek is. „Een zwembad in de omgeving zal niet voor iedereen geschikt zijn. Dat verschilt per cliënt. De een komt er makkelijk in en uit, maar de ander niet.”

Daarnaast geeft ze aan dat er vervangende activiteiten in ontwikkeling zijn die beweging stimuleren. Zoals een Beleefbos en een Kunstroute.

Meer nieuws uit Noordkop

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.