En daar gaat in Den Helder weer een klein stukje Koningstraat tegen de vlakte

Het voormalige restaurant Spijz in de Koningstraat wordt gesloopt.

Het voormalige restaurant Spijz in de Koningstraat wordt gesloopt.© Foto Mediahuis / Marischka de Jager

Marischka de Jager
Den Helder

Terwijl aan de ene zijkant brokken puin naar beneden storten, wordt aan de andere kant korte metten gemaakt tussenmuren. De sloopdrift in de Koningstraat is nog niet ten einde.

Al eerder werden andere pandjes op dit rijtje, zoals de voormalige kapsalon van Robert Jan Oudijk en pizzeria Costa Smeralda, gesloopt. Het pand waar als laatst restaurant Spijz in was gevestigd, bleef lange tijd overeind maar gaat dan nu ook tegen de vlakte.

,,Dat geeft straks wel even een mooi uitzicht’’, zegt Cees van der Wel van de tegenovergelegen postzegelhandel. Hij weet dat het pand dat nu gesloopt wordt tijdens de Tweede Wereldoorlog door de Duitsers was bezet.

Woningen

Op de plek aan de Koningstraat zijn twaalf wooneenheden gepland. Aan de andere kant - de Spuistraat - wordt gewerkt aan de bouw van twaalf woningen. Er tussenin ontstaat op die manier een afgesloten parkeerplein voor bewoners.

(Tekst gaat door onder de foto)

De nieuwbouwplannen voor de Spuistraat en de Koningstraat.

De nieuwbouwplannen voor de Spuistraat en de Koningstraat.© Illustratie Woningstichting

Het project aan de Spuistraat bestaat uit zes gelijkvloerse benedenwoningen en zes bovenwoningen. De woningen op de begane grond hebben één slaapkamer, met openslaande deuren naar de tuin. De bovenwoningen, bereikbaar via een gemeenschappelijk trappenhuis, bestaan uit twee woonlagen met elk twee slaapkamers. Alle woningen hebben een eigen (buiten)berging.

Meer nieuws uit Noordkop

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.