Vier straatroven en mishandelingen in korte tijd in Hoorn

Internetredactie
Hoorn

Op 13 en 14 september hebben in de gemeente Hoorn drie pogingen tot een straatroof en een straatroof plaatsgevonden. De slachtoffers werden tevens mishandeld. Dat meldt de politie die de incidenten onderzoekt. Een slachtoffer raakte gewond aan zijn kaak.

Op 14 september werd een 17-jarige jongen uit Medemblik het slachtoffer van een straatroof in het park bij de Dorpstraat in Zwaag. Het slachtoffer fietste rond 12 uur richting school toen vier personen hem tegenhielden. De jongen werd door de groep jongeren geslagen en gedwongen zijn persoonlijke bezittingen af te staan. Vervolgens ging het viertal er vandoor.

Lees ook: Jongen (17) met geweld beroofd in Zwaag, politie zoekt behulpzame fietsster en andere getuigen

Diezelfde dag werd rond 15.15 uur een jongen op de Boonganger in Zwaag door drie jongens geschopt en geslagen toen hij weigerde zijn eigendommen af te geven. Ook werd het slachtoffer, dat een zwelling op zijn kaak overhield aan de mishandeling, bedreigd.

Op 13 september weigerde op de Grote Noord in Hoorn rond 16.15 uur een groep van vier jongens hun spullen af te geven aan een groep van ongeveer zeven jongeren. Na de weigering kreeg een van de jongens uit de groep van vier meerdere klappen. De slachtoffers konden schuilen in een winkel in de buurt totdat de groep was vertrokken.

Diezelfde avond werd rond 18.15 uur een 19-jarige man uit Hoorn van zijn fiets geduwd. Toen hij zijn spullen niet wilde afstaan werd hij geslagen, geschopt en bedreigd. Een voorbijganger kwam te hulp en is met het slachtoffer weggefietst.

De politie vraagt getuigen en mensen die meer weten over deze incidenten zich te melden via 0900-8844 of 0800-7000 (anoniem).

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen