Kortebaan ’t Zand kan gemankeerd seizoen als vanouds afsluiten. Maar wel met coronabewijs en geldig ID

Bo Sprengers en Doc Holiday bleven de laatste keer, in 2019, foutloos in ’t Zand.© Foto Marc Moussault

Ruud Ramler
’t Zand

Het aangepaste kortebaanseizoen kan alsnog traditioneel worden afgesloten. Zij het dan in kermisvierend ’t Zand wel op zaterdag in plaats van de daar vaste maandag. En bezoekers hebben 9 oktober alleen toegang met coronabewijs en ID.

Voorzitter Hans Ruygrok van het organiserende De Volharding verwijst het publiek bovendien naar een ander parcours. „Dat loopt nu over de Koning Willem II weg, grenzend aan de Keinsmerweg, de reguliere baan.”

Het terrein waar de paarden draven zal afgesloten zijn en wie binnen is dient daar gedurende de koers ook te blijven. Wel geldt er niet langer een maximaal aantal van 750 toeschouwers dat kan worden toegelaten.

Vooralsnog ging er geen enkele ’reguliere’ wedstrijd op de kalender doorgegaan. Prins Hendrik kan maandag als eerste de kortebaan van Medemblik door laten gaan. Zonder restricties, al vervallen die in principe pas per 25 september. Ook Enkhuizen kan de paarden, hun trainers en pikeurs op donderdag 23 september daar verwelkomen. Mogelijk geldt dat een week later, 30 september, ook voor Lisse.

Eerder week de bond uit naar Renbaan Duindigt en de grasbaan in Emmeloord. Ook de organisaties in Nootdorp, Santpoort, Warmond en Hoofddorp hielden hun kortebaan op deze alternatieve locaties. In Schagen besloot harddraverijvereniging West-Friesland voor het tweede jaar op rij de kortebaan te annuleren.

Meer nieuws uit Noordkop

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.