Wie meer wil weten over de vele plannen voor Haarlem-Zuidwest, komt zaterdag volop aan zijn trekken tijdens de Informatieroute

Broedplaats De Stookkamer tijdens een eerder evenement.© Archieffoto United Photos/Toussaint Kluiters

Wessel Mekking
Haarlem

Wie geïnteresseerd is in de vele plannen voor Haarlem-Zuidwest, komt zaterdag tussen 11 en 15 uur aan z’n trekken.

Op initiatief van de gemeente Haarlem is de Zuidwest Informatieroute uitgezet. Op verschillende plekken in dit stadsdeel wordt op 18 september informatie gegeven over de onderwerpen die spelen in deze ’ontwikkelzone’, waar de komende jaren een paar duizend woningen bij worden gebouwd.

’We nemen u graag mee in de keuzes en informeren u tijdens de Zuidwest Informatieroute over thema’s en de dilemma’s waar we tegenaan lopen’, aldus de uitnodiging.

Wie de hele Informatieroute wil lopen of fietsen, start bij de KoepelKathedraal. Ter hoogte van de kantine van SV Geel-Wit ’20 staat het projectteam wonen. Wie vragen heeft over dit onderwerp, kan ze daar stellen.

Verderop, aan het einde van de Van Oosten de Bruynstraat, bij snackbar ’t Friethuis, wordt informatie gegeven over van alles wat met mobiliteit te maken heeft. Bij de rotonde op Pijlslaan wordt het thema water belicht.

Bij elk punt is ook wat voor de kinderen te doen. Bij de Stookkamer aan de Stephensonstraat kunnen zij bijvoorbeeld hun droomhut bouwen. Laatste punt van de route is het Van Leeuwenhoekpark bij Haarlem Hoog. Daar kunnen vragen over groen worden gesteld. Ook geeft de stadsecoloog een mini-excursie.

Wie met een groep wil lopen, kan om 11 uur verzamelen bij de KoepelKathedraal. Ook zijn de zes punten afzonderlijk te bezoeken. Deelname is gratis.

© Illustratie: Teken je verhaal/Ymke Wieringa

Meer nieuws uit Haarlem

Meest gelezen