Debutant Jordi Blom maakt het verschil voor Volendam tegen VVV: ’Dit had ik niet zien aankomen’ [video]

Jordi Blom (links) was vrijdag een plaag voor zijn tegenstander Simon Janssen van VVV© Foto Orange Pictures/Peter Lous

Richard Walraven
Volendam

Eigenlijk leek de voetbalcarrière van Jordi Blom al voorbij. Maar door zijn prestaties als zaalvoetballer en dankzij corona kwam er een onverwachte kans bij FC Volendam. Vrijdagavond loste Blom dat vertrouwen in. De buitenspeler had in zijn debuutwedstrijd een belangrijk aandeel in de overwinning.

Dat Blom aan de aftrap stond als rechtsbuiten tegen VVV was wel verrassend. Daryl van Mieghem - vaste keus op de vleugel - was dan wel geschorst, maar ook Martijn Kaars en Ibrahim el Kadiri ontbraken in de beginopstelling. Zij lijken hun krediet bij trainer Wim Jonk verspeeld te hebben. Want middenvelder Gaetano Oristanio mocht het op de andere vleugel proberen.

Ook Jordi Blom keek even verbaasd op toen hij vrijdagochtend tijdens de wedstrijdbespreking - het was immers al mooi dat hij er bij mocht zijn - te horen kreeg dat hij zou spelen. ,,Dat had ik niet zien aankomen. Maar ik ben wel heel blij dat ik het vertrouwen heb gekregen. Ik dacht direct: dit is mijn kans, die moet ik grijpen.’’

Sneller

Een kans die veel sneller kwam dat gedacht. Blom, die wel een tijd meedraaide in de jeugdopleiding van Ajax, had sowieso afstand genomen van zijn droom op profvoetbal. Hij maakte indruk in de zaal, schopte het tot de voorselectie van oranje en toen kwam corona.

De zaal ging op slot en Blom trainde met zijn team dan maar op het veld. Daar maakte hij echter zoveel indruk dat Volendam hem een kans bood. In Jong Volendam, maar dat lijkt de buitenspeler inmiddels al ontgroeid te zijn.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Want Blom liet een sterke indruk achter. Durfde zijn acties te maken, schoot na vier minuten al hard op de vuisten van VVV-doelman Zima en leek van nervositeit geen last te hebben. Met de jonge aanvaller begon Volendam ook sterk. VVV werd ver teruggedrukt en na knap voorbereidend werk van Denso Kasius kon Robert Mühren - met zijn vijfde van het seizoen - de score openen.

De gelijkmaker van VVV - een zondagsschot van Tristan Dekker - kwam niet alleen volledig uit de lucht vallen, maar legde ook Volendam lam.

Jongensdroom

Volendam wierp die verlamming direct na rust van zich af. Uitgerekend debutant Blom nam met een knappe individuele actie het initiatief. Was bewaker Simon Janssen weer eens te snel en te slim af en Boy Deul hoefde de lage voorzet alleen nog maar in het doel te lopen.

Voor Blom een stukje van een jongensdroom. ,,Hun linksbuiten stond te ver breed en daardoor kon de steekbal er komen. Ik versnelde langs mijn man en zag Boy bij de tweede paal komen. Ik kon hem mooi aanspelen’’, kan de Amsterdammer zich de beslissende actie na afloop nog tot in detail voor de geest halen.

Te denken gaf dat Volendam er niet meer in slaagde de score op te schroeven tegen het zwakke VVV, waar Volendammer Kees de Boer als invaller nog een half uurtje kreeg om zich te bewijzen. De zege kwam voor Volendam echter geen moment in gevaar en dat zal trainer Wim Jonk ongetwijfeld als winstpuntje hebben opgevat in de race naar promotie naar de eredivisie.

FC Volendam-VVV 2-1

14. Mühren 1-0, 23. Dekker 1-1, 47. Deul 2-1.

FC Volendam: Lauwers; Kasius, Brian Plat, Mirani, Hilton (79. Eerdhuijzen); Deul (79. Antonioli), Alex Plat (66. Ben Sallam), Twigt; Blom (79. Kaars), Mühren, Oristanio (62. El Kadiri).

Meer nieuws uit FC Volendam

Meest gelezen