Het is definitief: theater De Liefde krijgt boete voor volle zaal bij Theo Maassen

ANP
HAARLEM

Theater De Liefde in Haarlem heeft vrijdagavond een boete gekregen voor de volle zaal bij de voorstelling van Theo Maassen. Donderdagavond werd bij de eerste voorstelling al een dwangsom van 2500 euro opgelegd, het theater zette de tweede show desondanks door.

Volgens de huidige coronamaatregelen mogen theaters maximaal twee derde van de zaal vullen met bezoekers. Een woordvoerder van de gemeente Haarlem liet weten dat er vrijdag al 110 stoelen bezet waren, meer dan de maximaal toegestane 80 bezoekers. Tijdens de try-out van donderdag waren alle 120 stoelen bezet. De bezoekers moesten wel hun CoronaCheck-app laten zien.

Radiozender 100% NL kondigde donderdag aan dat luisteraars de boete met elkaar willen betalen. Wanneer de boete op de mat valt, brengt de radiozender de luisteraars en het theater met elkaar in contact. De manager van Theo Maassen zegt niet te willen reageren op de situatie. De cabaretier heeft wel laten weten achter de actie van het theater te staan.

Lees ook: Voorstelling Theo Maassen trekt veel aandacht. Bezoekers Theater de Liefde wanen zich een avond op de rode loper

Meer nieuws uit Haarlem

Meest gelezen