Als hij zijn familie aan ziet komen lopen voelt Cees Klaver (83) nattigheid. ’Een prachtige waardering’, zegt hij over koninklijke onderscheiding bij officiële opening van gerestaureerde molen in Hoogwoud

Een stralende Cees Klaver met burgemeester Gerard van den Hengel bij De Lastdrager. ,,Ik ben heel trots op het eindresultaat.”

Een stralende Cees Klaver met burgemeester Gerard van den Hengel bij De Lastdrager. ,,Ik ben heel trots op het eindresultaat.”© Foto Mediahuis/Judit de Redelijkheid

Judit de Redelijkheid
Hoogwoud

De lach verdween de rest van de middag niet meer van zijn gezicht. Een al bijzonder moment, kreeg voor Cees Klaver (83) nog een extra speciaal tintje. Niet alleen werd vrijdag eindelijk de gerestaureerde meelmolen De Lastdrager officieel geopend, de trouwe vrijwilliger werd ook nog eens koninklijk onderscheiden.

Klaver, die onlangs afzwaaide als bestuurslid van Stichting De Westfriese Molens, was uitgenodigd om na wat toespraken de deur van de opgeknapte molen en het nieuwe molenaarsverblijf in Hoogwoud te openen. Maar er stond hem nog meer te wachten. ,,Een complete verrassing”, reageerde hij nadat burgemeester Gerard van den Hengel hem had toegesproken. ,,Het overviel me totaal. Pas toen ik familie aan zag komen lopen voelde ik nattigheid. Een mooie waardering.”

Zorgvol project

Als kersvers lid in de orde van Oranje-Nassau keek Klaver, die namens de stichting nauw betrokken was bij de restauratie van diverse West-Friese molens, nog maar eens schuin omhoog naar De Lastdrager. ,,Dit was een zorgvol project. Eentje van de buitencategorie. Alles was even oud. En steeds kwamen we weer andere dingen tegen. Maar ik ben heel trots op het eindresultaat.”

Burgemeester Van den Hengel sprak zijn waardering uit. ,,Het staat, zoals zijn dochter het ook al zei, als dankjewel voor alles wat de vrijwilligers hebben gedaan. Met Cees in het bijzonder.”

Lees ook: ’Klassiek tuig’ maakt De Lastdrager compleet. Meelmolen uitgerust met witte zeilen

Meer nieuws uit Noordkop

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.