Radiozender 100% NL denkt dwangsom voor show Theo Maassen in Theater De Liefde te kunnen betalen [update] [video]

ANP
HAARLEM

Radiozender 100% NL zegt dat theater De Liefde in Haarlem zich „geen zorgen” hoeft te maken over het betalen van de dwangsom die donderdagavond eventueel wordt opgelegd. Er is volgens de zender genoeg animo voor het inzamelen van geld onder de luisteraars.

In het theater zijn donderdag- en vrijdagavond voorstellingen van Theo Maassen voor een volle zaal. Volgens de huidige coronamaatregelen mogen theaters maar twee derde van de volledige capaciteit naar binnen laten. De Liefde besloot zich niet aan die maatregel te gaan houden. Tijdens de try-outs donderdag en vrijdag zijn dan ook alle 120 stoelen bezet. De bezoekers moeten wel hun CoronaCheck-app laten zien.

(Tekst loopt door onder de video)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De gemeente heeft aangegeven „handhavend” op te treden. Dat zou kunnen betekenen dat het theater een dwangsom krijgt van 2500 euro op de eerste avond. Het is niet duidelijk wat er gebeurt als het theater ook de tweede avond op volle capaciteit laat draaien.

100% NL besloot donderdagochtend een inzamelingsactie aan te kondigen om in ieder geval de dwangsom van donderdag op te vangen, mede omdat het theater volledig wordt gerund door vrijwilligers. De Liefde noemt de actie „helemaal geweldig.” Overigens gelden de capaciteitsmaatregelen per 25 september niet meer, bleek dinsdag uit de coronapersconferentie.

Het daadwerkelijk doneren van het geld is nog niet begonnen. De radiozender heeft puur geïnventariseerd of er animo is voor de actie. Wanneer de dwangsom donderdag daadwerkelijk wordt opgelegd, brengt 100% NL de luisteraar en het theater met elkaar in contact, laat een woordvoerder van de zender weten.

Lees ook: Theater de Liefde negeert bewust afstandsgebod voor bezoekers: zaal volgeboekt, iedereen pal naast elkaar

Lees ook: Voorstelling Theo Maassen voor volle zaal gaat door, ondanks waarschuwing van gemeente Haarlem. ’Jeetjemina. Dit is veel gedoe om niks’

Meer nieuws uit Haarlem

Meest gelezen