Gooise Meren sluit drugspand aan Lange Heul in Bussum voor drie maanden

© Foto ANP

Joyce Huibers
Bussum

Gooise Meren heeft een woning aan de Lange Heul in Bussum voor drie maanden gesloten vanwege de vondst van grote hoeveelheden (hard)drugs afgelopen augustus.

Het pand mag van 15 september tot 15 december op geen enkele manier worden gebruikt. Overtreding van deze maatregel is strafbaar. De politie trof tijdens een controle op 24 augustus onder andere een aanzienlijke hoeveelheid soft en harddrugs aan. Met de sluiting hoopt burgemeester Han ter Heegde dat de ’loop’ naar het drugspand verdwijnt en zo de rust in de straat terugkeert. Tevens moet de sluiting als waarschuwing gelden dat dergelijke praktijken niet worden getolereerd.

Signalen

De politie vraagt inwoners om alert te zijn op signalen die mogelijk kunnen duiden op drugshandel. Deze signalen zijn bijvoorbeeld aanloop op vreemde (nachtelijke) tijdstippen, drugsafval op straat, overlast van personen die onder invloed verkeren of bezoekers van de woning die steeds maar korte tijd blijven. Ook in de zaak van de Lange Heul waren meldingen cruciaal om op te kunnen treden.

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen