’Jan met de Bellen’ komt zijn Slotkapel in Egmond helpen. Nee, niet de man die al eeuwen dood is. Jan is terug in de vorm van bier

Per doos verkochte flesjes ’Jan met de Bellen’ gaat tien euro naar de Slotkapel.© Foto aangeleverd

Suzanne Rijnja
Egmond aan den Hoef

Jan II van Egmond komt ’zijn’ Slotkapel helpen. Nee, niet de man die in 1430 het gebouw in Egmond aan den Hoef uitbreidde tot de kapel zoals we die nu kennen. ’Jan met de Bellen’ is terug in de vorm van bier.

De Slotkapel moet worden opgeknapt en dat kost geld. Brouwerij Egmond, bekend van de Sancti Adalberti-bieren, komt daarom met een speciale actie om de reparatie van het dak te kunnen betalen.

Voor deze gelegenheid is een nieuw biertje bijgekomen: Jan met de Bellen. „Hij droeg wanneer hij zijn troepen aanvoerde in de strijd, een harnas met bellen. Hij was bepaald geen lieverdje en stond bekend om plunderingen en geweld. Jan met de Bellen is de stichter van de huidige Slotkapel en werd daar ook in 1451 begraven”, legt de brouwerij uit.

Hoppige geur

Het is een Egmondse Pale Ale, een biertje met een lichte amber kleur, een volle moutsmaak en een hoppige geur. Het bier is alleen te koop in de Slotkapel en in de Brouwerijwinkel. Het bier is tijdelijk te koop en van elke doos bier die wordt verkocht (12 stuks voor 25 euro) gaat 10 euro naar de Slotkapel.

Op zondag 26 september om 13.00 wordt het bier officieel gelanceerd. „’Jan met de Bellen’ komt het bier zelf ophalen om ’m met paard en wagen naar de Slotkapel te brengen”, zegt Jaimy Tuls van de brouwerij.

Meer nieuws uit Alkmaar

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.