Annemieke Robbers verlaat gemeenteraad Bloemendaal: ’Deze ontwikkeling kan ertoe leiden dat deze gemeente onbestuurbaar wordt’

Annemieke Robbers tijdens haar afscheidswoord in de raadszaal.© Particuliere foto

Arthur de Mijttenaere
Bloemendaal

De gemeenteraad van Bloemendaal heeft donderdagavond afscheid genomen van Annemieke Robbers. Het VVD-raadslid vertrekt vanwege haar verhuizing naar Amsterdam.

Robbers (40) heeft zich vooral ingezet voor jeugdzaken en daar in haar raadsperiode veel moties over ingediend. Zij staat volgens burgemeester Elbert Roest ’in het spitsuur van het leven’ en hij sprak zijn waardering uit dat de advocate toch in de gemeenteraad zat. „Je bent een representant van het schoolplein.”

In haar afscheidsspeech kraakte Robbers enkele harde woorden over de plaatselijke politiek. „Passie kan bovenmatig zijn en doorslaan in waanzin. Ik heb er soms met kromme tenen bij gezeten, als raadsleden de zaak ontregelen en een zware wissel trekken op de ambtenaren. Ik maak me zorgen dat deze ontwikkeling ertoe kan leiden dat deze gemeente onbestuurbaar wordt.”

Hoe goed heeft Bloemendaal het, als de raadsleden beseffen dat het tijd wordt om te dienen, vervolgde ze. „Maar het was mooi, het was mooi om hier te zijn.”

Robbers wordt opgevolgd door Sander van Rij (42), die in het dagelijks leven werkzaam is in de IT.

Meer nieuws uit Haarlem

Meest gelezen