Onderzoek naar gevaarlijke fietsgoot aan de Emmalaan. Fietser die door auto werd aangereden, belandde op de middengeleider

Fietsers voelen zich gedwongen om te veel uit te wijken voor inhalende auto’s.© Archieffoto René Pop

Anja Roubos
Den Burg

Deze week is begonnen met een onderzoek naar de gevaarlijke ’fietsgoot’ aan de Emmalaan in Den Burg. Het onderzoek duurt vier weken. Op basis hiervan moet wethouder Edo Kooiman met een plan van aanpak komen om het versmalde weggedeelte dat automobilisten en fietsers gezamenlijk gebruiken veiliger te maken.

De gemeenteraad sommeerde de wethouder in mei dat hij het plan uiterlijk begin oktober klaar moet hebben.

De raadsleden hadden met eigen ogen gezien dat er levensgevaarlijke situaties ontstaan omdat automobilisten toch proberen fietsers in te halen terwijl dat eigenlijk niet kan. Fietsers voelen zich zo opgejaagd dat ze te veel naar rechts uitwijken waardoor het gevaar bestaat dat ze tegen de hoge rand van de ’fietsgoot’ aankomen en ten val komen.

(Tekst loopt door onder de foto)

De Emmalaan blijkt gevaarlijk voor fietsers.© Archieffoto René Pop

Er hebben zich al enkele ongelukken voorgedaan. Voor zover bekend gebeurde het laatste afgelopen zaterdag, toen een fietser werd aangereden door een auto en op de middengeleider belandde. Er is niet bekend of hij hierbij letsel heeft opgelopen.

Meer nieuws uit Noordkop

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.