Kleuters mogen billen ontwerpen voor ridder

De Ridder zonder Billen.

De Ridder zonder Billen.© Illustratie Levina van Teunenbroek

Paul Gutter
Bovenkarspel

Gezocht: billenontwerpers in de leeftijd van 2 tot 6 jaar. Om die arme ridder uit het prentenboek ’De Ridder zonder Billen’ aan een comfortabel zitvlak te helpen.

De Westfriese Bibliotheken hebben een ludieke winactie opgezet voor peuters en kleuters tot en met 6 jaar. Paula Orme: „We konden op korte termijn de schrijfster Levina van Teunenbroek uitnodigen dankzij een mooie subsidieregeling van de Schrijverscentrale.”

Van Teunenbroek komt op 26 september in kasteel Radboud - waar anders? - voorlezen uit haar populaire prentenboek. ’De Ridder zonder Billen’ is geselecteerd voor de Prentenboek Top 10 van 2022, waarvan de winnaar bekend wordt gemaakt tijdens de Nationale Voorleesdagen in januari.

De Ridder zonder Billen raakt in het heetst van de strijd zijn billen kwijt en is daar heel verdrietig over. „In het boek zit een billenbos en ook een geweldige billenwinkel-uitklappagina. Maar wij misten toch echt nog een Bil-bliotheek voor de Ridder”, aldus Orme. „Daarom kunnen kinderen in de bibliotheek een billenkleurplaat ophalen of downloaden via de website www.westfriesebibliotheken.nl. „Ze mogen kleuren, plakken, knippen, glitter strooien… als ze maar de beste billen ontwerpen voor onze Bil-bliotheek - waar de Ridder dan billen kan lenen voor elk avontuur.”

Alle ontwerpen die uiterlijk 18 september weer ingeleverd zijn bij een van de vestigingen krijgen een plekje in de Bil-bliotheek, die op 26 september gepresenteerd wordt in kasteel Radboud. Voor de winnende ontwerper ligt daar ook het prentenboek klaar.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen