Twee aanhoudingen na berovingen in Badhoevedorp

© Foto ANP

Internetredactie
Badhoevedorp

De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag twee jongemannen van 17 en 18 jaar oud uit Amsterdam aangehouden voor een beroving op een 15-jarige Badhoevedorper en een poging beroving in Badhoevedorp.

Maandagavond rond 23.00 uur kreeg de politie een melding van een beroving op de Kamerlingh Onneslaan. Een jongen reed op zijn scooter toen twee personen op een motorscooter hem dwongen om te stoppen. Ze schopten tegen zijn scooter maar de jongen wist te ontkomen.

Toen agenten met hem hierover in gesprek waren, werden de agenten benaderd door een andere jongen, een 15-jarige Badhoevedorper. Hij deelde mee dat hij kort ervoor beroofd was door twee personen op een motorscooter. Deze Badhoevedorper reed tevens op de Kamerlingh Onneslaan samen met een vriend, toen twee personen op een motorscooter hen passeerden en aanspraken. Zij eisten de jongens om te stoppen. Toen zij dit niet deden, werden ze klemgereden. Vervolgens werden zij aangevallen door de twee straatrovers. Daarna ging het tweetal er op de motorscooter vandoor in de richting van de Keizersweg.

De politie startte direct een onderzoek en even later konden de twee verdachten op de Borrendammehof in Amsterdam worden aangehouden door de politie Amsterdam.

De recherche onderzoekt of deze verdachten ook betrokken zijn geweest bij eerdere berovingen in de Haarlemmermeer.

Meer nieuws uit Haarlem

Meest gelezen