Feesten en sporten in dezelfde omgeving: een multifunctioneel terrein in Julianadorp komt steeds dichterbij. ’Oost’ is de gedroomde locatie

De nieuwbouw in Julianadorp Oost.

De nieuwbouw in Julianadorp Oost.© Archieffoto RedMouse

Cas Broxterman
Julianadorp

Uit alle mogelijkheden die zijn onderzocht voor een multifunctioneel terrein in Julianadorp, is Julianadorp Oost als droomlocatie naar voren gekomen. De betrokken partijen hebben deze week een intentie-overeenkomst getekend. Op 1 november bespreekt de gemeenteraad het plan.

Julianadorp Oost houdt in: het gebied gelegen tussen het Willem Alexanderhof en ’t Laar. Daar willen de partijen ’een multifunctioneel terrein in een parkachtige omgeving’ ontwikkelen. Inwoners van Julianadorp kunnen er sporten, ontspannen en genieten; zo zou er plek komen voor sportverenigingen als JVC en is hier ruimte voor jaarlijkse evenementen als Julianapop en Power Festival.

Het plan is mede op initiatief van ONS Dorp genomen, waarbij de eerste drie letters voor de pijlers Ontspanning, Natuur en Sport staan. Deze pijlers staan centraal bij het ontwikkelen van het multifunctionele terrein in ’Oost’.

Eindrapportage

Het college stelde dinsdag de eindrapportage Haalbaarheidsonderzoek ONS Dorp en mogelijke gebiedsontwikkeling Julianadorp vast. Uit dit onderzoek blijkt dat het initiatief, in combinatie met de herontwikkeling van vrijkomende locaties en aansluitende gebiedsontwikkeling van Julianadorp Oost, ruimtelijk en financieel haalbaar is. Er komt bijvoorbeeld meer ruimte vrij voor woningen, waaraan in de gemeente Den Helder een groeiende behoefte is.

Nadat het plan in de commissie Stadsontwikkeling en Beheer van woensdag 6 oktober en in de gemeenteraad van maandag 1 november is behandeld, kan de volgende stap genomen worden. Die stap is het opstellen van een realisatie-overeenkomst voor de verdere uitwerking van het plan en de stedenbouwkundige uitwerking van de locaties.

Meer nieuws uit Noordkop

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.