Gamen zonder drempels in Purmerend

Van onze verslaggever
Purmerend

Mensen met een beperking kunnen op dinsdag 5 oktober gratis komen gamen in H20 Esport Campus in Purmerend. Het evenement Gamen zonder drempels wordt georganiseerd in het kader van de Week van de Toegankelijkheid.

Het evenement kon vorig jaar vanwege corona niet doorgaan. Dit jaar probeert de organisatie het opnieuw. Mensen met een beperking (vanaf 8 jaar) kunnen zonder drempels gaan gamen. Bezoekers die zich aanmelden mogen een begeleider meenemen en nog een gast.

Er zijn verschillende activiteiten zoals Virtual Reality en een Esports Wall. Bij die laatste activiteit sporten deelnemers interactief op een eigen veld. Verder kunnen zij online racen in een Formule 1-spel en zijn er playstations met diverse spellen.

Gamen zonder drempels wordt georganiseerd in samenwerking met Stichting Cripple X, H20 Esports Campus, Spurd, Toegankelijk Purmerend, Odion, Prinsenstichting en gemeente Purmerend.

Er zijn drie tijdsloten: tussen 14.00 en 16.00 uur, tussen 16.00 en 18.00 uur en tussen 18.00 en 20.00 uur. Er is ruimte voor honderd personen per tijdslot. Reserveren is noodzakelijk en kan via www.stichtingcripplexentertainment.nl

Meer nieuws uit Zaanstreek-Waterland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.