Cinema Enkhuizen vertoont twee gratis buitenfilms bij brouwerij De Werf

Mads Mikkelsen speelt de hoofdrol in de film ’Druk’.

Mads Mikkelsen speelt de hoofdrol in de film ’Druk’.© Foto Henrik

Paul Gutter
Enkhuizen

De jubileumweek van Cinema Oostereiland in Hoorn, met drukbezochte buitenfilmvoorstellingen, smaakt naar meer. De succesvolle formule krijgt vrijdag en zaterdag een vervolg in Enkhuizen, bij brouwerij De Werf.

Ter gelegenheid van het zesjarig jubileum verzorgt Cinema Enkuizen hier twee voorstellingen op het buitenterras. De toegang is gratis, mede dankzij een bijdrage van de brouwerij en de gemeente.

Dronken

Op vrijdag 17 september staat de toepasselijke Deense film ’Druk’ (dronken) op het programma. Een film waarin een groep leraren een experiment gaat doen met het gebruik van alcohol. De film, met Mad Mikkelsen in de hoofdrol, won dit jaar de Oscar voor Beste Buitenlandse film.

(Tekst gaat door onder de foto)

De ’Summer of Soul’ gaat over het het legendarische 1969 Harlem Cultural Festival.

De ’Summer of Soul’ gaat over het het legendarische 1969 Harlem Cultural Festival.© PR-foto

Zaterdag komt er echt leven de brouwerij met ’Summer of Soul’. Deze documentaire draait om niet eerder vertoonde beelden van het legendarische 1969 Harlem Cultural Festival. Dit muziekfestival stond volledig in het teken van Afro-Amerikaanse muziek, black pride en eenheid. Optredende artiesten waren onder meer Stevie Wonder, B.B. King, Gladys Knight & The Pips, Nina Simone en Sly and The Family Stone.

Buitenfeestjes

In augustus 2015 verzorgde Cinema Enkhuizen - als doorstart van Filmhuis Enkhuizen - de eerste voorstellingen in de Drommedaris. Omdat het vorig jaar niet mogelijk was om het jubileum te vieren, haalt de cinema de schade nu in met twee buitenfeestjes.

De voorstellingen zijn dus gratis. Toegang uitsluitend met een ticket via de website www.cinemaenkhuizen.nl, er is geen kaartverkoop in de brouwerij of aan de kassa van Cinema Enkhuizen. Ontvangst vanaf 20 uur, de film start rond 21 uur als het voldoende donker is. Bezoekers wordt wel geadviseerd thermokleding te dragen, want de avonden worden al weer behoorlijk frisser.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen