Emotionele oproep vader Carlo Heuvelman heeft gevolg: nieuwe tips over mishandeling Mallorca [video]

Na de mishandeling ontfermden twee meisjes zich over de gewonde Carlo Heuvelman.© AVROTROS

Wim Wegman
Hilversum

De vader van Carlo Heuvelman, de man die in juli overleed na een zware mishandeling op Mallorca, heeft dinsdagavond in het programma ’Opsporing Verzocht’ een emotionele oproep gedaan aan getuigen om zich te melden. „Dit is geen snitchen. Dit is iets superernstigs. Pak je verantwoordelijkheid en meld je, hoe jong je ook bent.” Aan het einde van de uitzending werd gemeld dat er al enkele nieuwe tips en een nieuwe video waren binnengekomen.

In de tv-uitzending bleek dat de politie vooral op zoek is naar vier getuigen die op beelden zijn te zien: twee jongens die de fatale mishandeling van Carlo Heuvelman hebben gefilmd en twee meisjes die zich over het slachtoffer hebben bekommerd.

De politie benadrukte herhaaldelijk dat ze geen verdachten zijn, maar belangrijke getuigen. Wat zij hebben gezien en gefilmd kan volgens de politiewoordvoerster wel eens een belangrijke rol spelen tijdens de rechtszaak.

De vader van Carlo Heuvelman deed zijn verhaal in Opsporing Verzocht.© AVROTROS

Voor de dood van Carlo Heuvelman zitten inmiddels acht verdachten vast, allen afkomstig uit Hilversum. De politie vroeg ook anderen die op Mallorca de mishandeling hebben gezien of beelden hebben van de vechtpartij, om zich te melden. De fatale vechtpartij had plaats vlak na sluitingstijd toen grote aantallen, vooral Nederlandse jongeren op straat stonden.

In het tv-programma vertelde de vader van Carlo Heuvelman hoe zijn zoon klaar was om een nieuwe stap te maken in zijn leven en hoe hij, voordat hij dat deed, zich verheugde op het weekje naar Mallorca met zijn vrienden.

De vader vertelde ook hoe zwaar het was om zijn zoon in coma te zien. „De artsen vertelde ons dat hij kon overlijden, dat hij voor altijd in coma kon blijven maar ook dat hij, als hij in leven bleef, misschien zwaar gehandicapt zou kunnen zijn. Dan denk je: als hij blijft leven, hoe wil hij dat dan? Het is zeer lastig als je voor je zoon op zijn leeftijd een besluit moet nemen. Ik ben blij dat ik dat niet heb hoeven te doen”, vertelde de hevig geëmotioneerde vader.

Een close-up van twee jongens die de mishandeling hebben gefilmd. Hun gezichten zijn voor de uitzending geblurd.© AVROTROS

Hij zei ook ook dat het verdriet nog intens is. „We staan er mee op en we gaan ermee naar bed.” Na zijn overlijden zijn organen van Carlo gebruikt voor vijf transplantaties, werd in het programma verteld.

Zes tips

De uitzending van Opsporing Verzocht heeft vooralsnog zes tips opgeleverd via de tiplijn. Ook heeft iemand zich gemeld met beeldmateriaal, laat een politiewoordvoerder weten.

Om wat voor tips het gaat en of het nieuw beeldmateriaal betreft, kan de woordvoerder nog niet zeggen. „Het is belangrijk dat dit eerst zorgvuldig wordt uitgeplozen. We weten in ieder geval zeker dat er aanvullend beeldmateriaal moet zijn, want de getuigen die wij hebben gesproken beschrijven beelden die wij nog niet hebben gezien.”

Volgens de politiewoordvoerder is er inmiddels met ruim vijftig mensen gesproken, maar moeten er nog meer mensen zijn die mogelijk iets gezien hebben die betreffende nacht in uitgaansgebied El Arenal.

„Elk verhaal, elke foto of filmpje kan ons verder brengen om duidelijkheid te krijgen en te verschaffen over wat zich heeft afgespeeld”, aldus de zegsman. „Dat is niet alleen belangrijk voor de strafvervolging, maar ook voor de nabestaanden. Die hebben daar recht op. Twijfel niet en meld je.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen